Yemen'de ordu ile Husiler çatıştı: 14 ölü

Yemen'de Halk Savunma Komiteleri'nin destek verdiği ordu güçleri ile Husi Ensarullah Hareketi arasında çıkan çatışmalarda 14 kişi öldü.

Yemen'de ordu ile Husiler çatıştı: 14 ölü
Yemen'de ordu ile Husiler çatıştı: 14 ölü
GİRİŞ 15.09.2014 22:59 GÜNCELLEME 15.09.2014 22:59

Yemen'in kuzeyindeki Cevf vilayetinde Halk Savunma Komiteleri'nin destek verdiği ordu güçleri ile Husi Ensarullah Hareketi mensupları arasında çıkan çatışmalarda 14 kişi hayatını kaybetti.

Aşiret kaynaklarından alınan bilgiye göre, Cevf vilayetine bağlı El-Gil ilçesinde çıkan çatışmalarda 10 Husi militanı ile Halk Savunma Komitelerine bağlı 3 kişi ve 1 asker öldü.

Çatışmaya, Husilerin ordu ve halk komitelerine ait birçok mevkiye yoğun saldırı düzenlemesinin neden olduğu ifade edildi. Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Mar'ib vilayetine bağlı Meczer ilçesinde bulunan Vadi el-Hanak bölgesindeki Husi militanlara yönelik 3 hava saldırısı düzenlendi. Saldırıların ayrıntısına ilişkin bilgi alınamadı.

Yemen resmi makamlarından ise henüz olaya ilişkin bir açıklama yapılmadı.

Yemen'in kuzeyindeki Cevf kenti, bir süredir Yemen ordusuna destek veren aşiretlerin oluşturduğu Halk Savunma Komiteleri'ne bağlı silahlı aşiret üyeleri ile Husi Hareketi militanları arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Sahip olduğu doğalgaz ve petrol kaynaklarıyla ülke bütçesine en çok gelir sağlayan Marib kentine yakın olması nedeniyle Cevf, ülke için stratejik önem taşıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması