Erbil'deki gizemli Amerikalı deşifre oldu

Yaklaşık 1.5 milyon nüfuslu Erbil'de alarm verilmiş durumda.

Erbil'deki gizemli Amerikalı deşifre oldu
Erbil'deki gizemli Amerikalı deşifre oldu
GİRİŞ 17.09.2014 07:14 GÜNCELLEME 17.09.2014 07:14
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Kentin tüm giriş çıkışları Peşmergeler tarafından çok sıkı bir şekilde denetleniyor. Her 10 kilometrede bir mutlaka arama yapılıyor. Buradaki amaç, IŞİD militanlarının Musul'dan Erbil'e sızmalarını önlemek. Yine bu önlemler iki tarafı IŞID militanları tarafından çevrilen Kerkük'te de sürüyor.

İşte böyle bir atmosferin içinde ise oldukça dikkat çeken bir isim yer alıyor. Shwan Aziz adlı bu kişi, Peşmergeler'e komutanlık ediyor. Kurmançi ve Soranice bilen Aziz'in ABD'den geldiği belirtiliyor. Aziz'in Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı CIA adına çalıştığı kaydediliyor. Aziz'in izni olmadan, IŞİD'e karşı hiçbir adım atılmıyor.

YORUMLAR 7
  • atillaemir 9 yıl önce Şikayet Et
    IŞİD. Devletimiz PKK, PYD ve onların destekçisi konumunda olan herkese karşı çıkan bir güç gördüğünde kayıtsız şartsız desteklemeli. Devletler menfaat üzerine yaşar.
    Cevapla
  • turgay baba 9 yıl önce Şikayet Et
    akıllı olun. neden tüm batılı medya ışidi kötülüyor acaba hiç düşündünüzmü, kafa kesmeler, müslüman katletmeler hangisini gözünüzle gördünüz fakeler dışında. neden BDPliler ışid için ordu kurma telaşında, onları durdurmak için türküyeye yalvarıyor, çünkü ışid yezidileri katlediyor, yani pkk kamplarında olan kürtleri, yani pkklıları, sizce ışid kötü bişeymi yapıyor, daha geçen ay bir arap müşterim ışid ele geçirdiği petrolü orda bedavaya dağıttı dedi, sizce bunu kötüleyenler müslüman olabilirmi.
    Cevapla
  • Muhammed haydar 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ın izniyle Hep söyledik. ulusalcı kürtler pkk ve abd ye karşı savaşan kimse desteklenmeli.Ama siz hep abdlileri savundunuz ama basiretinizin bağı çözülmek biilmiyor.
    Cevapla
  • İsmail Aga 9 yıl önce Şikayet Et
    Baktık..... Bizim oduncunun oğlu muhittine benziyor.
    Cevapla
  • Metin Türkoğlu 9 yıl önce Şikayet Et
    Eyvah Eyvah. Aç gözünü Mümin kardeşim , gayrimüslim Türkiyeli kardeşin.Lawrenceleri git biraz oku , bilmiyorsan araştır.Ve daha nice nifakları.en azından geçmişe bak 30 yıl öncesine hatta 1 yıl öncesine.Bir olalım , diri olalım , iri olalım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
WhatsApp'a ağır suçlama! Şoke eden Gazze iddiası
EURO 2024'te görev yapacak hakemler belli oldu! Türkiye'den tek hakem...