IŞİD'in öldürdüğü rehineler neden korkmuyordu?

Fransız gazeteci, IŞİD'in öldürdüğü rehinelerde neden korku ifadesinin olmadığını açıkladı.

IŞİD'in öldürdüğü rehineler neden korkmuyordu?
IŞİD'in öldürdüğü rehineler neden korkmuyordu?
GİRİŞ 19.09.2014 07:32 GÜNCELLEME 19.09.2014 09:49
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Abdurrahman KOÇ'un haberi...

Terör örgütü IŞİD'in Musul'u ele geçirdikten sonra Irak'ın kuzeyine doğru ilerlemesiyle birlikte hükümet ABD'den yardım istemiş ve Amerikan savaş uçakları IŞİD mevzilerini bombalamaya başlamıştı. ABD'den ağır bir darbe alan örgüt, 20 Ağustos günü yayınladığı infaz görüntüleriyle tüm dünyanın gündemine oturmuştu. Saldırılar karşısında ABD'ye mesaj vermek isteyen IŞİD, Amerikalı gazeteci James Foley'i kafasını keserek infaz ettiği görüntüleri internette paylaşmıştı.

Bir anda tüm dünyanın ana gündem maddesi olan görüntülerle ilgili birçok kesimden yorumlar ve açıklamalar geldi. Akıllarda birçok soru bırakan görüntülerde en çok merak edilen konu ise birkaç saniye sonra öldürülecek olan ABD'li gazetecinin konuşma yaptığı sırada korku ve endişe duymamasıydı.

''ÖLECEĞİNİ BİLMİYORDU''

Fransız gazeteci Didier François, 'öleceğini bilen bir kişi nasıl bu kadar rahat konuşabilir?' sorusuna açıklık getirdi. Daha önce örgütün elinde rehine olarak bulunan François, IŞİD'in elinde bulunan rehineleri birçok kez ölümle tehdit ettiğini ve bu tehditlerin büyük bölümünün gerçekleşmediğini belirtti. Rehinelerin birçok kez çarmıha gerildiğini ancak infaz edilmediğini aktaran Fransız gazeteci, örgüt tarafından öldürülen James Foley'in o an gerçekten öldürüleceğini düşünmediği için konuşmasında rahat davrandığını söyledi. 

François, ABD ordusunda kardeşi bulunduğu gerekçesiyle örgütün ilk olarak James Foley'in öldürdüğünü, ancak Foley'in infaz edilene dek öldürüleceğini tahmin etmediğini söyledi.

Fransız gazeteci Didier François, Suriye'de kaçırıldıktan sonra Nisan ayında Fransız istihbaratının Türk yetkililerle ortak yürüttüğü pazarlık sonucunda 4 gazeteciyle birlikte serbest bırakılmıştı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 10
  • mevhibe inal 9 yıl önce Şikayet Et
    Senartyo .... olduğu için. Türkiyeyi savaşa çekmek içinç . Hazar ve Türkmenistan petrol-gazını Rusya ve İranı atlatarak ucuza kapatmak için. Mezopotamya su ve toprağına el koyarken çevre ülkeleri zayıflatıp, bölmek için. İran ile Türkiyeyi karşı karşıya getirmek için. 60 yıldır eğittikleri Peşmergeyi silahlandırmak, çıkarları için kullanmak için kurulan senaryo...
    Cevapla
  • MEHMET EMİN 9 yıl önce Şikayet Et
    mehmet emin. hala anlamadınız mı amerikan sanaryosu bir filim olduğunu. Hangi artist filmde ölürken korkuyor.Müslümanları serseri kafa kesen katiller topluluğu olarak tanımlama amacıyla kurgulanmış bir filim. Yoksa siz hala yere inemeyen korkak amerikan askerlerinin birer kahraman olduğunu mu düşünüyorsunuz..Yazık yazık
    Cevapla
  • mehmet aksu 9 yıl önce Şikayet Et
    benim de dikkatimi çekmişti.. hep kurbanlık koyun bile kesileceği zaman direniyor. bunlar neden direnmiyor diyordum. demek ki en ufak yaşama umudu varsa insan kullanıyor. dirense hemen ölecek.
    Cevapla
  • Güçlü türkiye 9 yıl önce Şikayet Et
    Frankeştayında sahibini dinlemedi. Canavarı ortaya çıkarıp destekleyen sömürücüler,sahibini dinlemeyenleri utanmadan dünyaya şikayet ediyor.yuh size.
    Cevapla
  • S. Güven 9 yıl önce Şikayet Et
    HEP AYNI OYUN.... Bir oyun da ABD ye oynayan olsa... İç savaş neymiş bir anlasa.. Birbirlerine düşseler.. Bir mezhep kavgası mı olur, bir etnik köken kavgası mı.. Otorite güçlü olunca içindeki azınlıkları iyi sindirmiş. Kimsenin gıkı çıkmıyor. Oysa oradaki azınlıkların durumu bizden vahim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum, 'eş başkan' görünümlü danışmanı yerden yere vurdu: İşine baksın!
İsmail Saymaz: Bir binayı almayı beceremeyenlere iktidarı teslim ederler mi?