Yemen'deki çatışmalarda 8 kişi daha öldü

Yemen'de Cumhurbaşkanı'nın evinin yakınlarında Husi Ensarullah Hareketi ve ordu arasında çıkan çatışmalarda 8 kişi hayatını kaybetti.

Yemen'deki çatışmalarda 8 kişi daha öldü
Yemen'deki çatışmalarda 8 kişi daha öldü
GİRİŞ 19.09.2014 04:35 GÜNCELLEME 19.09.2014 04:35

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Sana'nın kuzeyindeki Şemlan Mahallesi'nde yer alan Es-Selasin Caddesi'nde, Ensarullah Hareketi ve ordu mensupları arasında çıkan çatışmada 5 askerin yanı sıra Husilerden de 3 kişi hayatını kaybetti, 12 asker yaralandı.

Çatışmaların devam ettiğini aktaran görgü tanıkları, ayrıca Husilerin bölgedeki istihbarat merkezine saldırı düzenlediklerini dile getirirken, saldırıda ölen ya da yaralanan olup olmadığı konusunda bilgi vermedi.

Cumhurbaşkanı Hadi'nin evinin yakınlarında Husi Ensarullah Hareketi ve ordu arasında dün çıkan çatışmalarda 2 asker hayatını kaybetmiş, 30 kişi yaralanmıştı.

Husi militanlarıyla Yemen ordusuna bağlı güçler arasındaki çatışmalar başkent Sana ve kuzeydeki Cevf kenti çevresinde yoğunlaşıyor. Cevf, ayrıca sahip olduğu doğalgaz ve petrol kaynaklarıyla ülke bütçesine en çok gelir sağlayan Marib kentine yakın olması nedeniyle de ülke için stratejik önem taşıyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri