IŞİD PYD'nin üzerine doğru yürüyor

IŞİD, Demokratik Birlik Partisi'nin (PYD) silahlı kanadı YPG kontrolündeki Kobani kentine doğru ilerleyişini sürdürüyor.

IŞİD PYD'nin üzerine doğru yürüyor
IŞİD PYD'nin üzerine doğru yürüyor
GİRİŞ 19.09.2014 16:40 GÜNCELLEME 19.09.2014 16:46

Bölgedeki yerel aktivistlerden Sair El-Halebi, terör örgütü IŞİD'in Suriye'nin kuzeyinde YGP güçlerinin kontrolündeki Kobani kentine doğru ilerleyişini sürdürdüğünü söyledi.

IŞİD ile YGP güçleri arasında kent kırsalında şiddetli çatışmaların yaşandığını ifade eden Halebi, "IŞİD, Kobani çevresinde bir çok köyün denetimini sağladı. Halk, IŞİD güçlerinin korkusundan dolayı evlerini terk ederek Türkiye ve ülke içinde daha güvenli bölgelere kitleler halinde göç etmeye başladı" dedi.

Muhalif Rakka güçleri ile YPG güçlerinin IŞİD'e karşı ortak hareket ettiğini dile getiren Halebi, "IŞİD'e karşı savaşan güçlerin mühimmatları kalmadı. IŞİD, Kobani'den 15 kilometre uzaktakin Karamağ köyünün kontrolünü sağladı. IŞİD güçleri bölgeye dört koldan saldırmaya başladı" diye konuştu.

Suriye'nin Rakka kentine bağlı Tel Abyad ve Halep'in Kobani ilçelerinin çevresindeki köylerde terör örgütü IŞİD ile PYD güçleri arasında bir süredir çatışmalar yaşanıyor.

Atılan mermilerin zaman zaman sınırı aşarak Akçakale tarafına düşmesi nedeniyle ilçenin bazı sınır mahallelerinde halk evlerini terk etmek zorunda kalmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Aysever'den CHP'li belediye başkanlarına: Ekrem'in tetikçisi olamazsınız
Dünyanın gözü bu görüşmede! Heniyye Türkiye'ye geliyor