Peşmerge'den Kobani açıklaması!

Peşmerge Bakanlığı, terör örgütü IŞİD'in saldırılarına karşı Suriye'deki Kobani halkına destek vermeye hazır olduğunu bildirdi.

Peşmerge'den Kobani açıklaması!
Peşmerge'den Kobani açıklaması!
GİRİŞ 19.09.2014 23:35 GÜNCELLEME 19.09.2014 23:35
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bakanlıkça yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Terörist örgüt IŞİD'in, Rojava Kürtlerine saldırısı, bütün Kürdistan halkı için büyük bir tehlikedir. Kobani Kürtlerine yardım etmek hepimizin üzerine bir vazifedir. Peşmerge Bakanlığı olarak bölgemizdeki geniş savaş durumuna rağmen Rojava halkına her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Müttefik ülkelerden de Rojava'daki Kürtlere yardım etmelerini talep ediyoruz. Zira Kobani'ye saldıranla bizimle savaşan düşman aynıdır."

Müdahale çağrısı

Bölgesel Parlamento da Kobani'de ikinci bir Sincar'ın (Şengal) trajedisinin yaşanmaması için uluslararası topluma "müdahale" çağrısında bulundu.

Parlamento'nun resmi sitesinde yapılan açıklamada, Kobani'deki halkın büyük bir insanlık trajedisiyle karşı karşıya olduğuna işaret edildi. Açıklamada, uluslararası toplumdan özellikle ABD ve Batı ülkelerinden, IŞİD'in saldırılarını engellemeleri istendi. Ayrıca Birleşmiş Milletler ile Kürt bölgesindeki tüm kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının, Kobani halkına yardım için harekete geçmesi talep edildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • özgür 9 yıl önce Şikayet Et
    peşmerge. peşmerge ,abd size iyi bir ders verdi . hizaya da soktu.orta doğunun şerifi belli. hiç artislenmeyin!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Sancaktepe'deki jakuzi yalanı böyle patladı! Fondaş medyayla şov girişimi fos çıktı
DEM Partili Koçyiğit: CHP'nin İstanbul'u kazanmasını kent uzlaşısı formülü belirledi