Küçük kardeşini aç susuz kucağında taşıdı!

IŞİD’in saldırıları ile birlikte binlerce Suriyeli ülkelerini terk ederken, yaşanan görüntüler yürek burkuyor.

Küçük kardeşini aç susuz kucağında taşıdı!
Küçük kardeşini aç susuz kucağında taşıdı!
GİRİŞ 20.09.2014 15:13 GÜNCELLEME 20.09.2014 15:14
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

6 yaşındaki minik kız, 20 kilometre boyunca 8 aylık kardeşini aç susuz kucağında taşıdı.

IŞİD’in saldırılarının yoğunlaştığı ve Kürtlerin yoğunlukta olduğu Kobani bölgesinde binlerce Suriyeli ülkelerini terk etmeye devam ediyor.

Sınırdaki tel örgülere kadar gelen Suriyeliler büyük bir dram yaşıyor. IŞİD tehdidi nedeniyle Suriye’nin Helinc köyünden ailesiyle birlikte yola çıkan 6 yaşındaki Zelal’in yaşadıkları ise herkesin yüreğini burktu.

Zelal ailesiyle birlikte Helinc köyünden 5 kilometre yürüyerek Türkiye’nin Alanyurt köyü civarında tel örgülere kadar geldi. Zelal, Türkiye sınırlarına geçtikten sonra annesiyle birlikte toplanma bölgesine gelmek için 15 kilometre daha yürüdü.

Alanyurt köyü civarından sınır hattı boyunca yürüyen Zelal aç susuz bir şekilde Oğan köyüne (Büyüknaneli köyü) kadar güneşin kavurucu sıcaklığı altında yürüdü. Yaşadığı korku ve yorgunluğu yüzüne yansıyan Zelal, kucağındaki kardeşini bir an olsun bırakmaması dikkat çekti. Daha sonra kalabalığa karışan Zelal’in Türkiye’deki yakınlarını bulmak için bölgeden ayrıldığı öğrenildi.

YORUMLAR 11
  • Çetin Ceviz 9 yıl önce Şikayet Et
    memoli memo sana çok şey derdim ama aşağıdakileri oku yeter. diyarbakır bld. bşk. da bir Kürt kadını ama çocukları dağa kaçırılan Kürt evlatları için kılını kıpırdatmıyor. nur serter bir Türk kadını ama o da başörtülü kız kardeşlerimizi elinden gelse bir kaşık suda boğacak. vallahi bu işin Kürt ya da başka bir milletten olması ile alakası yok. önce insanım diyebilen herkes kendisi için istediğini başkası için de arzu eder.
    Cevapla
  • ömer deniz 9 yıl önce Şikayet Et
    SADECE ZAMAN. Günü gelince hem bu dünyada hem diğer dünyada hepsinin hesabı sorulur. Şimdi hayatta kalma ve yaşananların her sahnesini zihnimize kazıma zamanı.
    Cevapla
  • Ruhi Kara 9 yıl önce Şikayet Et
    İNSANLIĞIMDAN UTANIYORUM. Dünyanın tutumu bizi endişeden vazgeçirmeyecek biliyorum. Dualarımız zalimlerin yok olmasına vesiledir...
    Cevapla
  • mehmet altın 9 yıl önce Şikayet Et
    YALAN HABER DİYEN ARKADAŞ. eminarifkaya haberdeki fotonun üzerine tıkla sorduğun soruların tamamının cevabı var biz burda atıp tutup yazıp çiziyoruz dünyanın her tarafında zulüm var biz anca yalanlıyor yada doğruluyoruz allah bu yavrucakların hesabını hepimizden soracak.ALLAH YARDIMCILARI OLSUNNN
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Dünya ne kadar küçük.. (haritayı ikiye bölerek) !. Biz Doğu tarafını elimizde tutacağız. Kanuni Sultan Süleyman Han !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?