İran Cumhurbaşkanı New York yolcusu

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani Birleşmiş Milletler (BM) 69. Genel Kurul toplantısına katılmak üzere yarın New York'a gidecek.

İran Cumhurbaşkanı New York yolcusu
İran Cumhurbaşkanı New York yolcusu
GİRİŞ 21.09.2014 13:27 GÜNCELLEME 21.09.2014 13:27

İran resmi haber ajansı İRNA'nın haberine göre, İran Hükümet Sözcüsü Muhammed Bakır Nobaht, Ruhani'nin BM Genel Kurul toplantısında 25 Eylül günü sabahki oturumda bir konuşma yapacağını bildirildi.

Cumhurbaşkanı Ruhani'nin ABD'ye gitmeden önce "Kutsal Savunma Haftası" anısına düzenlenecek askeri geçide katılarak bir konuşma yapacağına değinen Nobaht, Ruhani'nin BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon'un yanı sıra bazı ülke liderleriyle görüşme yapacağını de sözlerine ekledi.

Nobaht, İran Cumhurbaşkanı Ruhani'nin New York ziyaretinin, Dışişleri Bakanı Zarif ve beraberindeki heyetin AB Dış Siyaset Yüksek Temsilcisi ve 5+1 grubu baş müzakerecisi Catherine Ashton ile 7'inci tur nükleer müzakereler çalışmalarına katkı sağlayacağını kaydetti.

Ruhani, geçen yıl 69. BM Genel Kurul toplantısına katılmak üzere gittiği 5 günlük New York ziyaretini memnuniyet verici olarak nitelemişti.

Ruhani'nin New York'tan Tahran'a dönmek için havaalanına giderken ABD Başkanı Obama ile bir telefon görüşmesi yaptığı, görüşmede tarafların İran'ın nükleer programıyla ilgili sorunun bir an önce çözümü için siyasi kararlılık vurgusu yaptığı bildirilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!