Cumhurbaşkanı danışmanına baskın

Yemen'de Ensarullah Hareketi (Husiler) militanları, Cumhurbaşkanı Danışmanı Ali Muhsin el-Ahmar'ın evlerine baskın düzenledi.

Cumhurbaşkanı danışmanına baskın
Cumhurbaşkanı danışmanına baskın
GİRİŞ 22.09.2014 12:53 GÜNCELLEME 22.09.2014 14:33

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Husi militanları Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin Savunma ve Güvenlik İşlerinden Sorumlu Danışmanı Ahmar'ın Sana'nın güneyindeki Es-Safiye ve Hade mahallelerinde bulunan 2 evine baskın düzenledi. Militanların, baskınlarda evlerdeki eşyayı yağmaladığı belirtildi.

Husi Hareketi önde gelenlerinden Ali İmad da sosyal paylaşım sitesi Facebook sayfasından yaptığı açıklamada, "Halk komiteleri (Husiler) Cumhurbaşkanı Savunma ve Güvenlik İşlerinden Sorumlu Müsteşarı'nın Sana'daki evlerini ele geçirdi" ifadeleriyle olayı doğruladı.

Cumhurbaşkanlığından ise olaya ilişkin henüz açıklama yapılmadı.

Bir süredir Başkent'te ordu birlikleriyle çatışan Husiler ile yönetim arasında dün anlaşma imzalanmıştı. Buna göre "3 gün içinde yeni hükümet kurulması, Cumhurbaşkanı Hadi'nin hiçbir siyasi partiye üye olmayan birine başbakanlık görevi vermesi, petrol ürünlerine getirilen zammın düşürülmesi, Cumhurbaşkanlığına, Güney Hareketi ve Husilerden birer yardımcı (müsteşar) atanması ve Husilerin başkent Sana'da kurduğu protesto çadırlarının kaldırılması" maddeleri yer alıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan çocuklarla bir araya geldi
İstanbul Valisi Davut Gül açıkladı: Taksim Meydanı 1 Mayıs kutlamalarına kapalı olacak