IŞİD Fransa ve ABD'yi tehdit etti

Geçtiğimiz hafta Irak'ta IŞİD örgütü hedeflerine yönelik ilk hava saldırısını gerçekleştiren Fransa ve ABD, IŞİD tarafından tehdit edildi.

IŞİD Fransa ve ABD'yi tehdit etti
IŞİD Fransa ve ABD'yi tehdit etti
GİRİŞ 22.09.2014 14:25 GÜNCELLEME 23.09.2014 14:29
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

IŞİD sözcüsü Abu Mohammad al-Adnani, örgüt üyelerini Fransa ve Amerika'ya karşı savaşmaya çağırdı. İnternet üzerinden yayınlanan videolu mesajda, en güzel mücadelenin bu ülkelerin vatandaşlarına saldırılarak verileceği kaydedildi. 

Al-Adnani açıklamada, "Yapabileceğiniz en iyi şey, Fransız, Amerikan veya onların birliktelik yaptığı ülke vatandaşlarının katledilmesi." ifadelerini kullandı.

Fransa, Ağustos ayından beri IŞİD'e karşı hava saldırısını gerçekleştiren Amerika'dan sonra bu örgütü yönelik hava operasyonu gerçekleştiren ikinci ülke olmuştu. 

Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dabi yakınlarında bulunan 104 El Dhafra üssünden havalanan iki Fransız savaş jeti, Irak’ın kuzeyindeki Zumar kasabasında örgüte ait lojistik depoları vurmuştu.

YORUMLAR 5
  • mehmet taşdemir 9 yıl önce Şikayet Et
    bu haberden sonra. bu ülkelerde ekonomik durum ne olur iyi değerlendirmek lazım. kendi tertipledikleri aşikar olan ikiz kule komplosundan sonra amerkalılar havaalanlarının yanından dahi geçmediyse; bunlar sokağa da çıkmaz herhalde
    Cevapla
  • HalitBinVelit 9 yıl önce Şikayet Et
    ABD ve fransızlar Türkiyeye kaçabilir...:):):):):).. .......Hatta AB ..ülkeleride sıraya girebilir..Türkiye şu an en Sağlam ülke...:):):):).
    Cevapla
  • ömer deniz 9 yıl önce Şikayet Et
    MERHABA. Merhaba Modern Dünya, TURKISH İŞİD e hazır mısın?
    Cevapla
  • HalitBinVelit 9 yıl önce Şikayet Et
    ABD ve Fransız vatandaşları ülkelerinden dışarıya çıkmasınlar...hatta kendi ülkelerinde bile güvenli olmayacaklar..... .....Çünkü bu işin şakası yok!...ALLAH kötü,ye muhakak bir kötü,yü musallat eder....
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar ORTA DOĞU işgal altında !. İyi biliniz,ki bu savaş hak ve batılın savaşı İNGİLİZ YAHUDİ İTTİFAKI VE HAÇLILARIN pimini çektik İŞID ellerindeki son silah oyuna gelmeyelim !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Konya Büyükşehir ve Karatay Belediyesi’nden tarihi proje
AK Parti teşkilatı İstanbul’da milyonlarca seçmene nasıl dokunabiliyor?