13 ülkeden Libya çağrısı!

BM, AB ve aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 13 ülke ''Libya'da derhal ve kapsamlı bir ateşkes ve siyasi diyalog" çağrısında bulundu

13 ülkeden Libya çağrısı!
13 ülkeden Libya çağrısı!
GİRİŞ 23.09.2014 07:08 GÜNCELLEME 23.09.2014 07:08

Birleşmiş Milletler (BM), Avrupa Birliği (AB) ve aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 13 ülke, Libya'ya herhangi bir dış müdahaleyi reddederken, Libya'da derhal ve kapsamlı bir ateşkes ve siyasi diyalog çağrısında bulundu.

New York'ta Libya konusunda ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin başkanlığında Dışişleri Bakanları Toplantısı düzenlendi.

Türkiye'yi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun temsil ettiği toplantının ardından, Türkiye, ABD, İngiltere, Cezayir, Mısır, Fransa, Almanya, İtalya, Katar, Suudi Arabistan, İspanya, Tunus ve Birleşik Arap Emirlikleri olmak üzere 13 ülke hükümeti ile AB ve BM'nin imzaladığı ortak bildiri yayımlandı.

Libya'da devam eden şiddet olayları, terörizm ve aşırılık yanlısı eylemlerin kınandığı, bunların Libya'nın kalkınması ve demokratik sürecini baltaladığının belirtildiği bildiride, "Tüm tarafları, derhal ve kapsamlı bir ateşkesi kabul etmeye ve mevcut krizi çözmek için yapıcı biçimde barışçıl bir siyasi diyaloğa girmeye çağırıyoruz" ifadesi kullanıldı.

Bildiride, BM Özel Temsilcisi Bernardino Leon'un müzakere edilmiş bir çözümü sağlamaya yönelik çabalarına tem destek verildi.

Bu ihtilafın hiçbir askeri çözümünün olmadığı vurgulanan bildiride, şiddetin sorumlularından ve Libya'nın demokratik geçiş sürecine sekte vuran ve zarar verenlerden hesap sorulması gerektiği kaydedildi.

Bildiride, "Libya'da herhangi bir dış müdahaleyi reddediyoruz. Libya halkı 42 yıllık diktatörlüğü devirmek için savaştı. Onların Libya'yı güvenli, demokratik ve müreffeh bir ülkeye dönüştürme çabalarını desteklemeye devam ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

Toplantının katılımcılarının, bu konudaki gelişmelerle ilgili olarak 60 gün içinde Madrid'de yeniden toplanma kararı aldığı da belirtildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'nin İBB adayı Kavuncu CHP-DEM ittifakına değindi ve asıl amaçlarını açıkladı...
Ve ASELSAN onu da bitirdi! Oyun değiştirecek müthiş sistem...