IŞİD operasyonuna 5 Arap ülkesi de katıldı

ABD basını, hava operasyonuna ABD'nin yanı sıra Bahreyn, Katar, Suudi Arabistan, Ürdün ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin katıldığını yazdı.

IŞİD operasyonuna 5 Arap ülkesi de katıldı
IŞİD operasyonuna 5 Arap ülkesi de katıldı
GİRİŞ 23.09.2014 07:40 GÜNCELLEME 23.09.2014 07:40
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Amerikan basını, terör örgütü Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) Suriye'deki hedeflerine yönelik başlatılan hava operasyonuna ABD'nin yanı sıra 5 Arap ülkesinin katıldığını yazdı.

Amerikan haber ajansı AP'nin haberine göre, operasyon devam ettiği için isimlerinin açıklanmaması koşuluyla basına bilgi veren ABD'li yetkililer, IŞİD'in Suriye'deki kontrol merkezlerine, ikmal tesislerine, eğitim kamplarına ve diğer kritik noktalardaki lojistik yerlerine yönelik akşam saatlerinde başlayan saldırıya 5 Arap ülkesinin katıldığını kaydetti.

Yetkililer ABD'nin yanında hava saldırılarına katılan ülkelerin Bahreyn, Katar, Suudi Arabistan, Ürdün ve Birleşik Arap Emirlikleri olduğu bilgisini paylaştı.

Haberde saldırıların bir kısmının örgütün Rakka'daki kumanda merkezine düzenlendiği belirtildi.

Pentagon Sözcüsü John Kirby, ABD ile birlikte saldırılara katılan güçlerin, avcı ve bombardıman uçakları ve Tomahawk sara saldırı füzelerini kullanarak teröristlere karşı askeri eylemlerine başladığını duyurmuştu.

ABD ordusu ağutostan bu yana IŞİD'in etkili olduğu Irak'a yaklaşık 190 hava saldırısı düzenlemişti. Yeni operasyonlarla IŞİD'e karşı yürütülen saldırılar, örgütün Suriye'deki hedefleri de eklenerek genişlemiş oldu.

YORUMLAR 7
  • mert akgün 9 yıl önce Şikayet Et
    ışıd için hadis vardır.. geçmişte peygamber efendimiz sav bu ötgüt için hadisi dile getirmiştir.yani suudi arabistan poliikası yanlış diye bütün herşeyide göstermelik olmayacakltır.suudi arabistanın ışıdı vurması islam adına çok iyi bir gelişmedir.keşke bizim uçaklarımızda ışıdı vursa...işte o zaman islam için görevlerimizi yerine getirmek adına iyi bir gelişme kaydediriz.
    Cevapla
  • İsmail Aga 9 yıl önce Şikayet Et
    abd imam bu 5 ülke cemaat zaten.. Müezzin kim sizce?
    Cevapla
  • orjinal305 9 yıl önce Şikayet Et
    Osman Öztürk . Sen Komplo Teorisi Uzmanı olmalıymışsın . Ya da hayal dünyasın da yaşıyorsun galiba !!
    Cevapla
  • mehmet ali 9 yıl önce Şikayet Et
    silah fabrikaları kapanmıyacak.... amerika ve batıdaki silah fabrikaları kapanırsa onları ekonomisini çöker onun için en iyi pazar ortadoğu ve geri kalmış islam coğrafyası ...onun için bu adamlar önce diktatörleri icat ediyorlar bu ülkelerin başına getiriyorlar ..saddam,esat gibileri kendi milletlerini eziyorlar bu diktatörlerin işi bitince bahane bularak iktidardan indiriyorlar sonra elkaide ışid gibi örgütleri icat ediyorlar onların sayesinde terörle mücadele adı altında islam ülkeleri sömürüyorlar bu oyunları türkiyemiz için denediler ama başaramadıkları gibi allahın izniyle başaramıyacaklar onların taşeronları pkk ve uzantıları başaramıyacaktır.
    Cevapla
  • Sessiz Gemi 9 yıl önce Şikayet Et
    Ne ara?. ne ara anlaştınız ? nasıl anlaştınız ? nasıl bir bağ var aranızda batı ile şimdi anlaşılıyor. b.a.e bile lüx yaşamından biraz taviz verip savaş ortamına girebilmiş. lakin bir tanesi bile israilin soykırımına ses çıkarmadı. abd istedi hepsi seferber oldu!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'dan 11 kat daha büyük! Tarih verdiler: Şeytan lakaplı kuyruklu yıldız yaklaşıyor!
Ve ASELSAN onu da bitirdi! Oyun değiştirecek müthiş sistem...