ABD, IŞİD'i böyle vurdu İZLE

Pentagon Sözcüsü Kirby, ABD ve partner ülkelerin, avcı ve bombardıman uçakları ve Tomahawk kara saldırı füzelerini kullandığını açıkladı.

GİRİŞ 23.09.2014 06:31 GÜNCELLEME 23.09.2014 12:58
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Pentagon Sözcüsü Kirby, ABD ordusu ve partner ülkelerin, avcı ve bombardıman uçakları ve Tomahawk kara saldırı füzelerini kullanarak, Suriye’deki IŞİD hedeflerini vurduğunu açıkladı.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby, “ABD ordusu ve ortak ülkelerin güçlerinin, avcı ve bombardıman uçakları ve Tomahawk kara saldırı füzelerini kullanarak, Suriye’deki Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) teröristlerine karşı askeri eylemde bulunduğunu teyit edebilirim” dedi.

Operasyon şu anda devam ettiği için konuyla ilgili daha fazla detay veremeyeceğini belirten Kirby, “Bu hava saldırılarının kararı, Başkomutan’ın yetkisi altında ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı komutanınca bugünün erken saatlerinde verildi. Konuyla ilgili daha sonra daha fazla detay vereceğiz” diye konuştu.

Uçaklar IŞİD'in kalesi Rakka kenti ile Irak sınırındaki bölgelerde onlarca hedefi vurdu. Hedefler arasında silah ikmal noktaları ve IŞİD'in cephanelikleri var. 

Ülkenin doğusundaki Deyr Ez Zor kentinde ise 30'da fazla hava saldırısı gerçekleşti. 
Reuters'a konuşan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Direktörü Rami Abdulrahman, Rakka ve çevresinde düzenlenen hava saldırılarında onlarca IŞİD üyesinin öldüğünü veya yaralandığını söyledi.

ABD Şam'ı bilgilendirdi

Suriye devlet televizyonuna göre, ABD Suriye'nin BM Temsilcisi'ni, Rakka'daki IŞİD'e yönelik borbardıman öncesi bilgilendirdi. 

Nusra Cephesi ve vuruldu

ABD ve koalisyon ülkeleri IŞİD'in yanı sıra El Kaide'nin Suriye kolu olarak bilinen Nusra Cephesi'ni de hedef aldı.

Savaş uçakları, Nusra Cephesi'nin etkili olduğu ülkenin kuzeybatısındaki bazı bölgelere hava saldırısı düzenledi. 

5 Arap ülkesi de katıldı

Hava operasyonuna ABD ve koalisyon ülkelerinin yanı sıra beş Arap ülkesi de katıldı.
Reuters'e bilgi veren ABD’li yetkililere göre Bahreyn, Suudi Arabistan, Ürdün ve Birleşik Arap Emirlikleri doğrudan hava saldırılarına katılırken Katar da destek verdi. 

ABD uçakları 8 Ağustos'tan bu yana Irak'taki IŞİD hedeflerine yönelik 200'e yakın hava operasyonu düzenledi.

YORUMLAR 1
  • milletin ferdi 9 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar ABD ve yardakçılarının Esed’e ve Maliki’ye kıyağıdır.. Esed çocuk kadın demeden kaç Suriyeli öldürmüş, ABD ve Maliki çocuk kadın demeden kaç Irak’lının ölümüne sebep oldu? Dünya IŞİD’in bunların yaptığının binde biri bile olmayan ölümlerine kilitlenmiş durumda. Kuşa bak misali tam bir illüzyon sergileniyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ligden mi çekiliyorlar? Fenerbahçe'den flaş karar
Başkan Erdoğan'dan dev operasyon sinyali: Sınırımız komple garanti altına alınacak