İsrail iki Filistinliyi öldürdü

İsrail, sözde 3 Yahudi yerleşimciyi kaçırmakla suçladığı 2 Filistinliyi öldürüldüğünü açıkladı.

İsrail iki Filistinliyi öldürdü
İsrail iki Filistinliyi öldürdü
GİRİŞ 23.09.2014 12:09 GÜNCELLEME 23.09.2014 12:09

İsrail radyosunda yayınlanan açıklamada İsrail ordusu, İç İstihbarat Teşkilatı'nın, Amir Ebu Iyşe ve Mervan Kavasımi'nin Batı Şeria’nın El-Halil kentinde bulundukları yeri tespit ettiklerini belirtti.

Ordu, açıklamasında, ‘Sabahın erken saatlerinde düzenlenen ortak operasyonla Ebu Iyşe ve Kavasımi, kaldıkları yer ablukaya alındıktan sonra öldürüldü’ ifadelerini kullandı.

Görgü tanıkları, İsrail ordusunun sabahın erken saatlerinde El Halil kentinde geniş çaplı bir operasyon düzenlediğini söyledi. Ordu birlikleri, bölgedeki çok sayıda mahalle ve El-Halil Üniversitesi yerleşkelerine de baskınlar düzenledi.

Kaynaklar, İsrail askerlerinin  basın mensupları ve Filistin Kızılhaç örgütü mensuplarının bazı mahallelere girişini engellendiğini belirtti.

Tel Aviv yönetimi, 12 Haziran'da, Batı Şeria'daki Gush Etzion yerleşim biriminde kaybolan ve 30 Haziran'da cesetleri bulunan 3 Yahudi yerleşimcinin kaçırılmasından sorumlu tuttuğu Amir Ebu Iyşe ve Mervan Kavasımi'yi yakalamak için El Halil kentine daha önce de çok sayıda baskın düzenlemişti. İsrail ordusu, Ebu Iyşe ile Kavasımi'nin evlerini havaya uçurmuştu.

İsrail’in 3 vatandaşının kaçırılıp öldürülmesini gerekçe göstererek 7 Temmuz’da Gazze’ye saldırmaya başlamıştı. Elli günü aşkın saldırılarda çoğu sivil 2 bin 150'den fazla Filistinli öldürüldü, 11 bin 100 Filistinli yaralandı. 

Filistin İnsan Hakları Merkezi, yedi haftada 540 bin kişinin evlerini kaybettiğini açıklamıştı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yerel seçim; Panorama; Son durum
CHP'deki "para sayma" soruşturmasında yeni gelişme! Şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı