Esed: Uluslararası işbirliğine hazırız

ABD'nin Suriye'deki Irak Şam İslam Devleti hedeflerini vurmasının ardından, Suriye hükümetinden ilk resmî açıklama yapıldı.

Esed: Uluslararası işbirliğine hazırız
Esed: Uluslararası işbirliğine hazırız
GİRİŞ 23.09.2014 15:15 GÜNCELLEME 23.09.2014 15:15

Açıklamada, Suriye hükümetinin "teröre karşı uluslararası işbirliğine hazır olduğu" belirtildi. Suriye’den yapılan açıklamada, operasyonun başlangıcından önce ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin Suriye Dışişleri Bakanı’na bir mektup gönderdiği belirtildi. Irak Dışişleri Bakanı tarafından ulaştırılan mektupta, ABD ve müttefiklerinin IŞİD’e saldıracakları bilgisi yer aldı.

"ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ"

Suriye Dışişleri Bakanlığı’ndan yayınlanan açıklamada, “Dışişleri Bakanı, Irak Dışişleri Bakanı aracılığıyla ABD’li mevkidaşından ABD ve müttefiklerinin Suriye’deki IŞİD hedeflerinin vuracağına dair bir mektup aldı. Bu, operasyonun başlangıcından saatler önce meydana geldi” ifadeleri kullanıldı. Reuters’ın haberine göre, devlet televizyonunda okunan bildiride, Suriye rejiminin Rakka ve Deyr ez-Zor’daki IŞİD hedeflerini vurmaya devam edeceği vurgulandı. "Terörizmle savaşta uluslararası işbirliğine hazırız" ifadelerinin de yer aldığı açıklamada, Bağdat yönetimiyle koordinasyonun “en yüksek seviyede” devam ettiği de belirtildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor