Sisi'nin BM'deki konuşmasına tepki

Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) yönetimi, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'nin BM'deki konuşmasına tepki gösterdi.

Sisi'nin BM'deki konuşmasına tepki
Sisi'nin BM'deki konuşmasına tepki
GİRİŞ 25.09.2014 01:31 GÜNCELLEME 25.09.2014 01:31

Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) siyasi kanadı Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) yöneticilerinden Abdulmevcud Derdiri, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin, BM Genel Kurulu 69. dönem genel görüşmelerinde yaptığı konuşmayı eleştirdi.

Derdiri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Modern çağda adalet talep eden barışçıl göstericilere karşı en büyük katliamı yapan Sisi, terörden söz ediyor. Terör, siyasi hedefler uğruna silah kullanmaktır. Sisi'nin 3 Temmuz 2013'te yaptığı tam olarak buydu" dedi.

'HEPSİ SAHTE'

Derdiri, İhvan'a yönelik olduğunu belirttiği suçlamalara ilişkin ise şunları kaydetti:

"Hepsi sahte. İhvan'ın demokrasiyi çaldığını söyleyenler ya demokrasinin anlamını bilmiyor ya da Mısır halkının hürriyet tercihini hakir görüyor. İhvan, kuruluşundan bu yana toplumsal barış, ahlaki değerler, insan hakları ve özgürlükten yana tavır almış, şiddete hiçbir surette başvurmamış ve teşvik etmemiştir."

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, radikallerin, İslam'ı kötüye kullanmasına izin verilmemesi gerektiğini belirterek, terörizmi vebaya benzetmiş ve onlarla mücadele çabalarının yoğunlaştırılması çağrısında bulunmuştu.

Sisi ayrıca, haklara ve özgürlüklere saygı duyan "yeni bir Mısır" inşa etme sözü vermişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Merak edilen 5 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
İsmail Kartal ve futbolculardan, 'Ligden çekilme' önerisine flaş cevap!