Suriye'de 'uçuşa yasak bölge' talebi

ABD'li Kongresi'nin Dış İlişkiler Komitesi üyesi Kinzinger Suriye'de 'uçuşa yasak bölge ilan edilmesi gerektiğini' söyledi.

Suriye'de 'uçuşa yasak bölge' talebi
Suriye'de 'uçuşa yasak bölge' talebi
GİRİŞ 28.09.2014 12:34 GÜNCELLEME 28.09.2014 12:34

Cumhuriyetçi Parti'nin Illinois eyaletinden Kongre üyesi Adam Kinzinger Antakya'da Hür Suriye Ordusu üyeleriyle görüştüğünü belirtip, "Ilımlı silahlı muhalefet ve masum sivillerle bir araya geldikten sonra Suriye üzerinde uçuşa yasak bölge ilan etmemiz gerektiğine ikna oldum" açıklamasını yaptı.  CNN televizyonuna konuşan Kinzinger, "Beşar Esed rejimi rastgele varil bombaları atmaktan tutun savaş uçaklarından sivil yerleşim yerlerini hedef gözeterek vurmaya kadar birçok katliam yapıyor. Uluslararası toplumun sadece insani nedenlerle bile olsa buna bir karşılık vermesi lazım" dedi. 

"Esed Hür Suriye Ordusu'nu yenmeye odaklanacak"

ABD öncülüğündeki koalisyonun IŞİD hedeflerini vurmaya başladığını anımasatan Cumhuriyetçi milletvekili, "Esed şimdi tamamen Hür Suriye Ordusu'nu bozguna uğratmaya odaklanacak. Yeni katliamların yaşanması ve bölgedeki tek ılımlı muhalif gücün bertaraf edilmesi kaçınılmaz. Tek yapmamız gereken IŞİD ve rejime karşı Hür Suriye Ordusu'nun hareket alanı üzerinde bir uçuşa yasak bölge ilan etmek" diye konuştu. 

Kinzinger, Kongre'nin Dış İlişkiler Komitesi'nin görevlendirmesiyle bölgeyi ziyaret ediyor. Amerikan Kongresi'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Kinzinger ABD'nin IŞİD'e yönelik hava bombardımanlarının ne kadar etkili olduğunu araştıracak. 

KAYNAK: CNN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!