Irak'ta IŞİD'e darbe! 89 kişi öldürüldü

Irak'ın farklı kentlerinde düzenlenen saldırılar ve çıkan çatışmalarda 102 kişinin öldüğü belirtildi.

GİRİŞ 28.09.2014 16:41 GÜNCELLEME 28.09.2014 17:22

Irak ordusunun Enbar Operasyonları Sorumlusu Korgeneral Reşid Felih, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Fransız savaş uçakları Felluce kentinde terörist IŞİD'e ait iki önemli mevziyi bombaladı. Aralarında Irak uyruklu 3 önemli komutanın da bulunduğu 7 militan öldürüldü" dedi.
 

ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının bombardımanına devam ettiğini aktaran Felih, koalisyon güçlerinin "sivillere zarar vermemek için oldukça dikkatli" davrandığını iddia etti.

13 sivil hayatını kaybetti

Felluce Devlet Hastanesi basın sorumlusu Visam el-İsavi de Irak ordusu tarafından kentin En-Nezzal, El-Cumhuriyye, El-Endülüs gibi bölgelerine yapılan operasyonlarda, aralarında kadın ve çocukların bulunduğu 13 sivilin yaşamını yitirdiğini 10 kişinin yaralandığını ifade etti.

Ramadi'de 82 IŞİD mensubu öldürüldü

Enbar İl Meclisi Başkanı Sabah Kerhut ise Ramadi'de güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonlarda IŞİD militanı 82 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

Ölen IŞİD militanlarının Arap ve yabancı uyruklu olduğunu aktaran Kerhut, aşiret birliklerinin de destek verdiği çatışmanın yaklaşık 5 saat sürdüğünü, operasyonda IŞİD'e ait 5 aracın da tahrip edildiğini kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'in İran'a saldırı sonrası piyasalarda son durum
Dünyanın gözü bu görüşmede! Heniyye Türkiye'ye geliyor