Mısır Gazze sınırındaki 18 tüneli yıktı

Mısır Ordusu düzenlediği operasyonlarda Gazze sınırında bulunan 18 tüneli yıktı.

Mısır Gazze sınırındaki 18 tüneli yıktı
Mısır Gazze sınırındaki 18 tüneli yıktı
GİRİŞ 28.09.2014 17:01 GÜNCELLEME 28.09.2014 17:02

Mısır ordusunun Sina Yarımadası'nda son 1 haftada düzenlediği operasyonlarda 26 kişinin öldüğü, 84 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Mısır Ordu Sözcüsü Tuğgeneral Muhammed Semir, sosyal paylaşım sitesi Facebook sayfasında yaptığı açıklamada, 20 Eylül'den bu yana Sina yarımadasının kuzeyindeki İsmailiyye, Port Said ve Nil Deltası kentlerinde düzenlenen operasyonlar ve çıkan çatışmalarda, 26 "teröristin" öldüğünü, 84 kişinin de yakalandığını belirtti.

Semir, operasyonlarda ayrıca "terörist eylemeler için kullanılan birçok araç, silah ve mühimmat ele geçirdiklerini" de ifade etti.

Gazze sınırında 18 tünel yıkıldı

Gazze sınırında "kaçakçılık için kullanılan" 18 tüneli yıktıklarını aktaran Semir, sınırı kaçak yollardan geçmek isteyen 137'si Mısırlı, 6'sı Filistinli, 4'ü Sudanlı ve 1 Suriyelinin bulunduğu 148 kişinin gözaltına alındığını kaydetti.

Mısır'da 3 Temmuz 2013'te yaşanan askeri darbenin ardından Gazze sınırındaki tünelleri kapatan ülke yönetimi, kuzeyde şiddet olaylarına neden olduğu iddiasıyla çeşitli gruplara da operasyon düzenliyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
'Güneş enerjisi'ni kullanarak insanları böyle kandırdılar! 'Tosuncuk'tan daha beter'
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat