IŞİD'e 11 yeni hava saldırısı!

ABD ordusu ve koalisyon güçleri, Suriye ve Irak'ta, IŞİD örgütü hedeflerine 11 yeni hava saldırısı daha düzenledi.

IŞİD'e 11 yeni hava saldırısı!
IŞİD'e 11 yeni hava saldırısı!
GİRİŞ 29.09.2014 19:06 GÜNCELLEME 30.09.2014 10:40

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığından (CENTCOM) yapılan açıklamada, operasyona ortak ülkelerin askeri güçleri, savaş uçakları ve insansız hava araçları vasıtasıyla IŞİD'in Suriye'deki hedeflerine 8, buna karşın Amerikan savaş uçağı ve insansız hava araçlarının ise örgütün Irak'taki hedeflerine 3 saldırı düzenlediği bildirildi.

Açıklamada, Suriye'de Deyru'z-Zor'un yakınlarındaki saldırıda IŞİD'e ait bir silahlı aracın ve uçaksavar topçusu taşıyan taşıtın imha edildiği aktarıldı. Ülkenin kuzeyinde Halep yakınlarındaki IŞİD kampına yönelik iki, örgütün kontrolünde bulunan uçak pistine de bir hava saldırısı düzenlendiği belirtilirken, Rakka yakınlarında da örgütün kamplarına iki, Münbiç yakınlarındaki eğitim kampına iki, örgütün elinde bulunan tahıl ambarı bitişiğindeki araçlara yönelik de bir saldırı gerçekleştirildiği ifade edildi. Saldırıların ilk etapta başarılı olduğu görünse de örgütü verdiği hasarın tespitinin devam ettiğine değinilen açıklamada, Suriye'deki hedeflere yönelik saldırıların Ürdün ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin katılımıyla yapıldığı bildirildi.

Irak'ta, Kerkük yakınlarındaki saldırıda IŞİD'in iki aracının, Sincar bölgesinde de iki silahlı aracının imha edildiği belirtilirken, ülkenin kuzeybatısında örgütün silahlı aracını hedef alan saldırının ise başarısızla sonuçlandığı bilgisine verildi.

Açıklamada, uçakların operasyonların ardından bölgelerden güvenli biçimde ayrıldığı kaydedildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı! İran ve ABD'den peş peşe açıklamalar
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz