Suriye'den sürpriz açıklama!

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, Suriye hükümetinin, IŞİD hedeflerine düzenlenen hava saldırılardan memnun olduğunu belirtti.

Suriye'den sürpriz açıklama!
Suriye'den sürpriz açıklama!
GİRİŞ 30.09.2014 00:23 GÜNCELLEME 30.09.2014 00:57
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Velid Muallim, New York'ta Associated Press ajansı muhabiriyle yaptığı söyleşide, ABD'nin geçen hafta ilk saldırısını düzenlemesinden 24 saat önce bu konuda bilgilendirildiklerini dile getirerek, ABD'nin her saldırıdan önce Suriye'ye haber vermediğini ancak bunun kendilerini için "sorun olmadığını" ifade etti.

Muallim, terörizmle mücadelenin, Şam yönetimini aynı düşmanla savaşta Batılı ve Arap muhalifleriyle ittifaka soktuğuna işaret ederek, "Biz, IŞİD ile savaşıyoruz, onlar da IŞİD ile savaşıyor. Şimdiye kadar hoşnutuz. Suriye ve Irak'taki IŞİD mevzilerini hedef aldıkları sürece, memnun oluruz" yorumunu yaptı.

Suriye Dışişleri Bakanı Muallim, hava saldırılarının, Suriye'deki diğer militan örgütleri de hedef alacak biçimde genişletilmesi önerisinde bulunarak, bu örgütlere yönelik, "Aynı radikal ideolojiye sahipler" iddiasında bulundu.

Muallim, Özgür Suriye Ordusu'nu (ÖSO), hava saldırılarıyla hedef alınması gerekenler arasına dahil edip etmediği sorusuna, "ÖSO, artık yok" yanıtını verdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • Mahmut Fidan 9 yıl önce Şikayet Et
    İki yüzlü vahşi batı... 3 yılda 300 bin sunni Müslümanı katleden nusayri Esed'e,Irakta binlerce sunniyi hapse tıkan,sunnilere söz hakkı vermeyen şii Malikiye, sesini çıkarmayan batı,şii,nusayri,yezidi öldüren sunni İŞİDe karşı 3 gün içinde acil operasyon,1 ay içinde kapsamlı operasyon düzenledi.İŞİDi terör örgütü olarak görürken 30 yıldır kan döken PKKyı terör örgütü olarak görmedi,300 bin kişinin katili Esedi devlet başkanı olarak tanımaya devam etti..İşte sunni Müslümanın düşmanı,şii,nusayri,vahhabi,selefi Müslümanın dostu olan emperyalist batının iki yüzlülüğü....
    Cevapla
  • temel candan 9 yıl önce Şikayet Et
    sende onlar gibisin. tek farkınız var siz sayıca çoksunuz daha organize ve dış dünya ile görüşerek sözüm ona meşrulaştırıyorsunuz kendinizi herkes biliyor da çıkarları için he he diyorlar...birgün ipiniz çekilecek sanırım ona da az kaldı ingiliz o yüzden debelenip duruyor yıllar sürer diyip duruyor:))
    Cevapla
  • Ruhi Kara 9 yıl önce Şikayet Et
    MEMNUN OLURSUNUZ TABİ. Işid senin kafanı kesse bende memnun olurum
    Cevapla
  • yavuz selim 9 yıl önce Şikayet Et
    işbirlikçi esedciler ve amerikancı irancılar neredesiniz. suriye halkının İslam düşmanı Nusayri Baas rejimine karşı haklı ve şanlı ayaklanmasını çeşitli iftiralar ile karalamaya çalışan ve mazlum suriye'li Müslümanlara Amerikancı diye iftira atarak İsrail'in favori diktatörü olan beşşar esed'i destekleyen sözde anti emperyalist solcular ve irancılar burada mı? işte artık Suriye'de kimin Amerika'nın ve israil'in adamı olduğu kimin işbirlikçi olduğu apaçık ortaya çıkmıştır. iran , hizbullat ve esed rejimi İsrail tarafından kurulan şer yuvalarıdır. Allah, suriye'li mazlumların intikamını, İran'dan , irancılardan , esed'ci , islam düşmanı solculardan ve de beşşar esed'den hem bu dünya da hem de ahirette alsın. amin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor