IŞİD'le sıcak çatışma: Ölü ve yaralılar var

Kürt güçleri Kerkük'te IŞİD'le çatışıyor. Çatışmada ilk bilgilere göre ölü ve yaralılar var..

IŞİD'le sıcak çatışma: Ölü ve yaralılar var
IŞİD'le sıcak çatışma: Ölü ve yaralılar var
GİRİŞ 30.09.2014 13:33 GÜNCELLEME 30.09.2014 18:19
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Irak’ın Kerkük kentine bağlı Tavuk nahiyesinde IŞİD’in elinde bulunan üç köye sabah saatlerinde PKK ve Peşmerge güçleri tarafından saldırı düzenlendi.

Çatışmalarda  ölü ve yaralıların olduğu bildirilirken iki köyü IŞİD’in elinden alan Peşmerge, Vahda köyünde çatışmaya devam ediyor.

Çatışmalarda uzun namlulu toplar ve Katyuşa füzelerinin de kullanıldığı görüldü.

Cihan haber ajansı ise Peşmerge'nin, IŞİD'in eline geçen Kerkük yakınlarındaki 4 köyü geri aldığını duyurdu. Ajansın haberinde bu köylerin isimleri Halit, Saad, Elbonecim ve Elbohasan olarak verildi. Ajans ayrıca çatışmalardan dolayı Kerkük-Dakuk yolunun ulaşıma kapatıldığını bildirdi. 

ZUMMAR VE RABİA'DA 30 YERLEŞİM BİRİMİ DAHA IŞİD'İN ELİNDEN ALINDI

Peşmerge Bakanlığı Basın Sözcüsü Helgurd Hikmet ise yaptığı açıklamada, Kobani kuşatmasını kırmak ve YPG'ye yardım etmek amacıyla Suriye-Irak sınırı arasındaki Zummar ile Rabia'da IŞİD militanlarına operasyon başlattıklarını belirtti.

Hikmet, "Şu ana kadar 30 yerleşim birimini örgütten kurtardık. Peşmerge güçlerimizin düzenlediği operasyonun amacı IŞİD terör örgütünün Kobani üzerindeki baskısını hafifletmektir. Ayrıca bir süredir örgütün elinde olan bölgeleri de geri almaktır" diye konuştu.

ÜÇ CEPHEDE SAVAŞIYORLAR

AFP ajansı ise Kürt güçlerinin bu sabah itibariyle Irak'ta IŞİD'e karşı üç cephede mücadele ettiğini bildirdi. Ajans, üst düzey askeri yetkililere dayandırdığı haberinde Kürt güçlerinin kuzeyde Musul, güneyde Kerkük ve batıda Rabia kentlerinde IŞİD'e karşı mücadele ettiğini söyledi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 10
  • adnan kürtoglu 9 yıl önce Şikayet Et
    pkk pesmerge isbirlikcisi türk basini. pkk pesmerge israil abd bu dörtlü koalisyon yillarca canimizi yakti binlerce cocugumuz babasiz büyüdü bir okadarida sakat kaldi bunlar netez unutulduda türk medyasi pkk ve pesmergeyi destekler hale geldi ve ellerinden gedigi kadar hizli mahsum tatli bir pamuk haline getirmeye ugrasiyorlar vuran isid les ve yarali tasiyanlar pkk haberdede görüldügü gibi ama nedense basinda hep kaybeden isid helal olsun iside hak bela yazmaz kul azmadikca allah isidin bilegini güclü attigini hedfte görmeyi nasip etsin onlarki dünya kuruldu kurulali hep nankörlük yapmislar ve hepte halak olmuslardir simdide isid helak edecek onlari
    Cevapla
  • temel candan 9 yıl önce Şikayet Et
    anlaşılan buralarda . birgün senin birgün benim olcak sanırım devamlı el değiştirecek görünen o
    Cevapla
  • postacı 9 yıl önce Şikayet Et
    Haince değil adam gibi savaşın bakalım.. Haince devletimizin karakollarına saldırmaya benzemez bu iş. "Allah ışıd inizi versin".
    Cevapla
  • murat sengul 9 yıl önce Şikayet Et
    tc nin yapamadıgı. Helal sana işid bende katılıcam sana dişe diş kana kan
    Cevapla
  • arif kara 9 yıl önce Şikayet Et
    ışıd. varlığınız, dünyayı aydınlatıyor, sağolun, allah kılıcınıza kuvvet versin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dikkat! Yeni uygulamayla bu kişiler ehliyet alamayacak
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı