Büyük iddia: IŞİD 600 askeri kuşattı mı?

Terör örgütü IŞİD'in yaklaşık 600 Irak askerini kuşattığı öne sürüldü.

Büyük iddia: IŞİD 600 askeri kuşattı mı?
Büyük iddia: IŞİD 600 askeri kuşattı mı?
GİRİŞ 30.09.2014 14:24 GÜNCELLEME 30.09.2014 15:42
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Irak'ta Enbar Emniyet Müdürlüğü Polis Şefi Ahmed Saddak, "IŞİD militanları, Enbar ilinin iki farklı bölgesinde bu sabah 6 bölüğü kuşatma altına aldı. Kuşatılan bölüklerde yaklaşık 600 ordu mensubu bulunuyor" dedi.

Saddak, 3 bölüğün Enbar'ın merkezi Ramadi'nin doğusundaki bir otobanda, diğer 3 bölüğün ise Enbar'ın kuzeyindeki "Zira Dicle" yolunda kuşatma altında tutulduğunu söyledi.

Kuşatmanın bölüklerin silah ve mühimmatlarının tükenmesinin ardından gerçekleştiğini ifade eden Saddak, hükümet güçlerinin kuşatmayı kaldırmak için hava destekli askeri plan hazırlığında olduğunu ancak ne zaman uygulanacağının açıklanmadığını kaydetti.

Otorite boşluğunun yaşandığı Irak'ta, IŞİD öncülüğündeki silahlı grupların haziranda Musul başta olmak üzere bazı bölgelerin kontrolünü ele geçirmesinin ardından, ülkenin çeşitli yerlerinde IŞİD ile güvenlik güçleri arasında çatışmalar sürüyor. Irak ordusu ve ABD'ye ait hava unsurları da IŞİD'in kontrolündeki bazı hedeflere hava saldırıları düzenliyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • CENGAVER 9 yıl önce Şikayet Et
    Dinsizin Hakkından İmansız Gelir ! demiş Atalar. PKK nın hakkından IŞID gelir.. Ama tüm bu tertibat Büyük İsrail in kurulması ortalığı karıştırdılar, inşallah İsrail in hakkından da RUSYA gelir, çünkü başka çare kalmadı
    Cevapla
  • ömürcan 9 yıl önce Şikayet Et
    bırakın ve fazla ugraşmayın.... işid, kuzey suriyeyi ve oluyorsa kuzey ıragı temizlesin.. yıllardır türkiyenin istediğini şimdi işid yapıyor.. bırakın yapsın..
    Cevapla
  • B.Ali KÖKTAŞ 9 yıl önce Şikayet Et
    hiç kolay değil. ingiliz başbakanı cameron ışid le mücadele aylar değil yıllar sürebilir diyor.hiç basit bir örgüt değil bu ışid ve bölge çok daha karışacak gibi duruyor.
    Cevapla
  • dudu durdu 9 yıl önce Şikayet Et
    ortadoğuda diyalog yok. batı müslümanı müslümana kırdırıyor. Allah müslümana yardım etsin. Diyalog kurulsa bu sorunlar olmaz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
2 askeri helikopterler havada çarpıştı!
Çocuklara armağan edilen ilk bayram TBMM arşivinde