PYD Eş Başkanı: IŞİD Türkiye için tehdit

PYD Eş Başkanı Abdullah: "Eğer IŞİD burada güçlenirse Türkiye üzerinde de etkisi artar, Türkiye için de tehdit olur''

PYD Eş Başkanı: IŞİD Türkiye için tehdit
PYD Eş Başkanı: IŞİD Türkiye için tehdit
GİRİŞ 01.10.2014 13:50 GÜNCELLEME 01.10.2014 13:50
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Suriye'deki Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eş Başkanı Asya Abdullah, "Eğer IŞİD burada güçlenirse Türkiye üzerinde de etkisi artar, Türkiye için de tehdit olur'' dedi.

Terör örgütü IŞİD'in Kobani (Ayn el Arap) üzerinde yoğunlaştırdığı saldırıları AA'ya değerlendiren Abdullah, IŞİD'in Rojava üzerindeki saldırılarının yeni olmadığını, Kobani üzerindeki saldırılarına ise mart ayında başladığını söyledi.

Eylül ayının 15'inden itibaren Kobani'deki saldırıların daha da kötü bir hal aldığını dile getiren Abdullah, Del Abyad hattını kapatmayı hedefleyen IŞİD'in, bölgeyi boşaltmayı amaçlandığını savundu.

Musul ve Şengal'in iki saat gibi kısa bir sürede düştüğünü anımsatan Abdullah, 15 günü aşkın süreden beri yoğun bir saldırı altında olan Kobani'deki direnişle, IŞİD'e büyük darbeler vurduklarını söyledi.

Abdullah, IŞİD'in bölgelerden askeri ve teknik yardım aldığını öne sürerek, şunları söyledi:

''Bütün taraflardan onlara yardım geliyor. Bir yandan saldırılar devam ederken, diğer yandan da saldırılar karşısındaki direniş devam ediyor. Şimdiye kadar Allah halkı korudu, herhangi bir katliamın yaşanmasını engelledi. IŞİD, son 3 gündür özellikle kentteki sivilleri hedef alıyor. Pek çok sivil şu an şehirde yaşamaya devam ediyor. Bir çok insanımız şehit oldu ve yaralandı. İsteğimiz halkın bu saldırılara karşı uyanık ve tedbirli olmaları. Avrupa Birliği ülkeleri arasında imzalanacak anlaşmayla pek çok güç daha katılacak. Alınan kararı olumlu görüyoruz. Bize düşen görevi yapmaya hazırız. Eğer bu güçler, diyaloğa geçer ve gerek askeri, gerekse teknik yardımda bulunur aynı zamanda havadan müdahale ederse IŞİD büyük bir yenilgiye uğratılır."

YORUMLAR 2
  • temel candan 9 yıl önce Şikayet Et
    acaba dusunuyorlarmıdır. işid ile birlik olsak da türkiyeye saldırsak diye düşünüyorlarmıdır?
    Cevapla
  • hursit dilaver 9 yıl önce Şikayet Et
    başka kapıya. işid daha zarar veremedi türkiyeye.. bacım, İŞİD sana tehdit, bana değil..sen düşün. yıllarca PKK adı altında bu ülkeye neler ettiniz. şimdi zoru görünce mi, türkiyeye yanaşıp akıl vermektesiniz. yemezler. o kadar şehidin ve maddi zararın hesabını verin önce.benim askerimin postalindaki toz kadar değeriniz yok sizin çetelerinizin.gidin başınızın çaresine bakın. sizi türkiyeye karşı fiştekliyenlerden ,silah yardımı yapanlardan,askeri eğitim verenlerden yardım isteyin bakalım. hadi aslanlarım başka kapıya.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ankara'daki kritik ziyaret sonrası MSB kaynaklarından dikkat çeken Eurofighter açıklaması!
Şoke eden görüntüler: Gazetecileri tekme tokat dövdüler