'PYD lideri Müslim Finlandiya'ya gitti' iddiası

Suriye'de IŞİD'e karşı mücadelede zorluk çeken PYD'nin lideri Salih Müslim'in Finlandiya'ya gittiği iddia edildi.

'PYD lideri Müslim Finlandiya'ya gitti' iddiası
'PYD lideri Müslim Finlandiya'ya gitti' iddiası
GİRİŞ 02.10.2014 11:36 GÜNCELLEME 02.10.2014 13:30
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Suriye'de IŞİD'in Kürt şehirlerine saldırmasının ardından büyük bir darbe alan PYD'nin lideri olan Salih Müslim Finlandiya'ya gittiği belirtildi.

IŞİD, Irak'taki ilerleşinin yanısıra son aylarda Suriye'deki faaliyetlerini de artırdı. IŞİD, Kürt şehri olan Kobani'yi kuşattı, PKK'nın Suriye'deki kolu olan PYD'nin militanlarını bazı bölgelerde bozguna uğrattı.

'PYD BAŞKANI FİNLANDİYA'YA GİTTİ' İDDİASI

Kobani'ye yaşayan yüz binlerce sivil Kürt ise çareyi Türkiye'ye sığınmakta buldu. Gerek PKK'nın Kandil'deki yöneticileri gerekse Kuzey Irak'taki Peşmerge güçleri PYD'ye yardıma gitmezken, Kürt haber ajansı avestakurd.net'in verdiği bilgiye göre IŞİD yenilgisine uğrayan PYD'nin başkanı Salih Müslim de Finlandiya'ya gitti.

Salih Mislim li Fînlanda iltîca kir

Kürt haber ajansı, PYD Başkanı'nın Finlandiya'ya kaçtığı haberi "Salih Mislim li Fînlanda iltîca kir (Salih Müslim Finlandiya'ya iltiaca etti)" manşetiyle duyurdu.

YORUMLAR 11
  • selim sultan 9 yıl önce Şikayet Et
    bunlar alışmış tabi. ne yapsın herşey beleş petrol beleş silah beleş elektrik beleş su beleş askere pusu kur kayanın ardından at kurşunu kaç sonra baktılar karşılarında bir işid yapacak da birşey yok en iyisi kaçmak demişler nasılsa kaçacak biryer var öyle değil mi
    Cevapla
  • La Diyebilmek 9 yıl önce Şikayet Et
    @aras kubilay ALLAH şüphesiz büyüktür. Allah marksit solcu ateist pkk pyd yardım etmez !! Hakimiyeti Alalh ta görmeyen APO yücelten bir milletei Allah nasıl sevisin ki?
    Cevapla
  • aras kubilay 9 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH büyüktür her daim... Rabbimin izni ile islam dinine en sadik halk olan kürtler(islam ümettinin yetim halkı),munafıklar karşisında zaferlen çıkacık.Allah yar ve yardımcıları olsun.kalbımizi yüreğimiz onlarlan.
    Cevapla
  • selim sultan 9 yıl önce Şikayet Et
    biri de televizyonda. tükmenleri pyd koruyor diyordu önce kendini korusun da gerisi kolay ama benzemiyor dimi kurşun sıkıp kaçmaya
    Cevapla
  • selim sultan 9 yıl önce Şikayet Et
    daha önce bunlar devlet kuruyoruz demiyor muydu. şair ne güzel söylemiş bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır toprak uğrunda ölen varsa vatandır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hazar Denizi'nde güvenliği sağlamak için Türkiye ile temasa geçtiler!
Hakan Fidan'dan yeni Kandil yapılanmasına uyarı: Hatadan dönün