Hacılar "Peygamber'in şehri" Medine'de

Hac farizasını yerine getiren ve Mekke'deki ziyaretlerini tamamlayan Müslümanlar, Hz. Muhammed'e kucak açan Medine'ye gelmeye başladı.

Hacılar "Peygamber'in şehri" Medine'de
Hacılar "Peygamber'in şehri" Medine'de
GİRİŞ 09.10.2014 09:36 GÜNCELLEME 09.10.2014 09:36

Kurban Bayramı'nın ardından en yoğun günlerini yaşayan Medine-i Münevvere'ye kafileler halinde ulaşan hacılar, daha çok Peygamber Efendimiz'in hicretin ardından inşaatında bizzat çalıştığı Mescid-i Nebevi ve 10 bin civarında sahabinin mezarının bulunduğu Cennet-ül Baki'yi ziyaret ediyor. Gece ve gündüz ayrı güzelliğin yaşandığı bu mekanlarda Peygamber Efendimiz'in kızları, eşleri, oğlu İbrahim, torunu Hz. Hasan ile amcası Hz. Abbas'ın kabri yer alıyor.

Hz. Peygamber'in kabrine ev sahipliği yapan Hücre-i Saadet'i selamlayan Müslümanlar, kabri ile minberi arasında yer alan Ravza-i Mutahhara'da namaz kılıp dua ediyor. Özellikle vakit namazlarının ardından büyük yoğunluğun yaşandığı ve "Yer yüzünde cennetten köşe" olarak da adlandırılan alanda sıkışıklığın önüne geçmek için görevlilerin yardımıyla ibadetler gerçekleştiriliyor.

Hz. Peygamber'in yanı sıra Hz. Ömer ve Hz. Ebubekir'in kabirlerinin de yer aldığı Mescid-i Nebevi, bu özelliğiyle Mekke'deki Mescid-i Haram'ın ardından Müslümanlar açısından en kutsal mekanların başında geliyor.

Uhud savaşı ve mescitler

İslam tarihi açısından büyük önem taşıyan Uhud ve Hendek savaşlarının yapıldığı yerler ile İslam'ın ilk mescidi Kuba ve kıble olarak Kabe'nin tayin edildiği Kıbleteyn Mescidi de hacıların görmek için heyecan duyduğu mekanlar arasında yer alıyor.

Medine'ye 5 kilometre uzaklıktaki Uhud Dağı'na giden hacılar, burada Hz. Muhammed'in amcası Hz. Hamza'nın da aralarında bulunduğu Uhud şehidi 70 sahabenin kabrini ziyaret ediyor.

Uhud Savaşı sırasında stratejik önemi haiz Okçular Tepesi'ne çıkan hacılar, bu savaşın İslam ve Müslümanlar açısından önemini bir kez daha tefekkür etme fırsatı buluyor.

Dualar ortak

Trabzon'un Of ilçesinden kutsal topraklara gelen Yılmaz Süleymanoğlu, AA muhabirine, kutsal topraklarda olduğu için büyük mutluluk yaşadığını söyledi.

Süleymanoğlu, "Yıllardır bugünü bekliyordum. Duygularım tarif edilemez, burayı anlatamam, gelip görüp, yaşamak gerekiyor" dedi.

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinden gelen İsmail Güney ise "Ülkemizin huzuru, birliği ve dirliği için dua ettim" ifadelerini kullandı.

Elazığ kafilesiyle Medine'ye gelen Hasan Ürkmez de "Yaradan ülkemize huzur, birlik dirlik versin. İnsanlara da akıl versin, ülkemizi karıştırıyorlar. Hep ülkemizin saadeti için dua ettik, inşallah öyle olur" şeklinde konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı
Bir partiden daha Cumhur İttifakı kararı! 4 il için resmen duyurdular