Suriye'den korkutan açıklama

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, IŞİD'in Kobani'nin yüzde 40'ını ele geçirdiğini açıkladı.

Suriye'den korkutan açıklama
Suriye'den korkutan açıklama
GİRİŞ 10.10.2014 16:00 GÜNCELLEME 10.10.2014 16:30
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Taha Dağlı'nın haberi...

Kobani'ye yönelik iki gündür devam eden koalisyon hava saldırıları sonrası ilerleyişini durduran IŞİD'in bugün öğleden itibaren yeniden saldırıya geçtiği bildirildi.

El Cezire ve SKY News'in son dakika olarak duyuduğu haberlere göre IŞİD, öğle saatlerinden itibaren Kobani'nin iç kesimlerine yoğun bir havan topu saldırısı başlattı.

SKY News'a bağlanan Suriye İnsan Hakları gözlemcisi Rami Abdurrahman, IŞİD'in Kobani'nin yüzde 40'ını ele geçirdiğini söyledi. Suriyeli aktivist ayrıca Kobani'deki cezaevinin de IŞİD tarafından kontrol altına alındığını belirtti.

Kürt kaynaklar ise Kobani'ye bağlı bir çok Kürt köyünün IŞİD tarafından basıldığını, köylerdeki Kürtlerin evlerini terk etmek zorunda kaldıklarını iddia etti.

Rudaw haber sitesi, IŞİD militanlarının ele geçirdiği köylerdeki Kürtleri, tahliye ettiği, evlerini terk etmek istemeyenlerin ölümle tehdit edildiğini duyurdu. IŞİD'in ayrıca ele geçirdiği köyleri askeri bölge ilan edeceği savunuldu.

YORUMLAR 1
  • mirages 9 yıl önce Şikayet Et
    Biz niye korkuyoruz?. PKK'nın Esad ile anlaşıp (Irak'da yaptıkları gibi) Suriye'deki müslümanları satışa getirerek elde ettikler yönetim bölgelerini Işid dümdüz ediyor. İyi de ediyor. Niye korkuyoruz onu anlamadım? Kimse bana kobanideki sivillerden falan bahsetmesin. Gazze, arakan, halep, bağdat, rakke de sivildi. Kanı akan müslüman arap ve türkmen olunca sesini çıkarmayanların, kürtler için ortalığı yakması ırkçılığın daniskasıdır. Bizim yapacağımız şey, suriyedeki müslüman kürtleri sınırdan içeri alıp, ışid'in ypg'yi imha etmesini beklemek.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor
İBB'nin metro beceriksizliğinde yeni adres: Tam 5 gündür kapalı!