Namazlarını orada kılmaya çalışıyorlar

Müslümanlar için Mekke'deki Mescid-i Haram'dan sonra ikinci en kutsal mekan olan Mescid-i Nebevi, haccını ifa edenlerle dolup taşıyor.

Namazlarını orada kılmaya çalışıyorlar
Namazlarını orada kılmaya çalışıyorlar
GİRİŞ 11.10.2014 13:36 GÜNCELLEME 11.10.2014 13:36

Mekke'den Medine'ye gelenler, namazlarını Mescid-i Nebevi'de kılarak hadis-i şerifteki bin kat sevaba nail olmak istiyor.

Hazreti Peygamber'in 'Medine’ye gelip kabrimi ziyaret eden, kıyamette komşum olur, ona şefaat ederim.' hadis-i şeriflerinden hareketle Medine'ye gelenler, tüm namazlarını Mescid-i Nebevi'de eda etmeye çalışıyor. Bir hadis-i şerifte Mescid-i Nebevi'de namaz kılmanın önemi şöyle aktarılıyor: “Benim mescidimde kılınan bir namaz, Mescid-i Haram (Kabe) müstesna olmak üzere, diğer mescidlerde kılınan bin namazdan hayırlıdır.” 

Mescid-i Nebevi'de yoğunluk sebebiyle birçok kişi namazını avluda kılabiliyor. Avlu, sık sık temizlik araçlarıyla temizleniyor. Su püskürten pervaneler ve açılır kapanır şemsiyeler ile kavurucu sıcağa rağmen hacılar avluda namazını rahatlıkla eda edebiliyor. 

Kabe'de de, Mescid-i Nebevi'de de farzlardan hemen sonra genellikle cenaze namazı kılınıyor. Türk hacılara da rehberler, farz namazından sonra hemen sünnete durmayarak cenaze namazının sevabından istifadeyi tavsiye ediyor. 

Hacılar, namaz sonrası efendimizi ziyaret ederek selamlama yapıyor. Ravza-i Mutahhara denilen ve cennet bahçelerinden bir bahçe sayılan yerde namaz kılabilmek için sıra beklemek gerekiyor. Bu alanın fazileti ile ilgili olarak Allah Resulu şöyle buyuruyor: "Evimle minberim arası, cennet bahçelerinden bir bahçedir."

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tesla'dan Türkiye'ye özel model: Fiyatı yarı yarıya düştü
“AK Parti’ye ders vermek” iyi bir fikir miydi?