Bahreyn'de muhaliflerden boykot kararı

Bahreyn'de 4 muhalif hareket, 22 Kasım'daki parlamento seçimlerini "nafile" şeklinde nitelendirerek, boykot edeceklerini açıkladı.

Bahreyn'de muhaliflerden boykot kararı
Bahreyn'de muhaliflerden boykot kararı
GİRİŞ 11.10.2014 19:44 GÜNCELLEME 11.10.2014 19:44

Başkent Manama'daki muhalif El-Vifak Hareketi'nin merkezinde düzenlenen toplantının ardından Vifak, Vaad, Demokratik Milliyetçi Birlik, El-İha (Kardeşlik) hareketleri tarafından yayımlanan ortak açıklamada, parlamento seçimine ve yerel seçimlere katılmama kararı alındığı belirtildi.

Seçimlerin "nafile" şeklinde nitelendirildiği açıklamada, muhalif hareketler tarafından genelde Bahreyn halkı, özelde de kendi taraftarları seçimleri boykot etmeye çağrıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Seçimler, ülkemizi belirsiz bir geleceğe sürükleyecek, anayasal siyasi krizi daha da derinleştirecek. Eylemlerimiz, düşünce ve ifade özgürlüğüyle insan haklarına ilişkin uluslararası vesikalar ve anlaşmalar uyarınca barışçıl ve medeni bir şekilde devam edecek."

Yapılacak seçimlerin hiçbir değişikliğe yol açmayacağı savunulan açıklamada, "Seçimler, anayasal monarşi çerçevesinde iktidarın el değiştirmesini sağlamıyor" denildi.

Muhalifler tarafından kamuoyu yoklaması yapıldığı kaydedilen açıklamada, birçok sivil toplum kuruluşu ve ülkenin önde gelen siyasi kişilikleri, kanaat önderleri ve hapishanelerdeki düşünce suçlularıyla gerçekleştirilen çok sayıda görüşmenin ardından boykot kararının alındığı ifade edildi.

Mevcut yönetimi, diyalogdan kaçmak ve ikili görüşme kapılarını kapatmakla suçlayan muhalifler, siyasi liderler başta olmak üzere, aktivistler ve hukukçuların da aralarında bulunduğu düşünce ve vicdan suçluları serbest bırakılıncaya kadar mücadelelerine devam edeceklerini vurguladı.

Bahreyn Kralı Hamad Bin İsa Al Halife'nin 21 Eylül'de yayımladığı Kraliyet Talimatı doğrultusunda parlamento seçimlerinin 22 Kasım'da yapılacağı duyurulmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
WhatsApp'a ağır suçlama! Şoke eden Gazze iddiası
Dili boğazına kaçan müşterisini böyle kurtardı...