Barzani: Kobani'ye silah gönderdik

Irak Kürdistan Özerk Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, Kobani'ye silah gönderdiklerini duyurdu

Barzani: Kobani'ye silah gönderdik
Barzani: Kobani'ye silah gönderdik
GİRİŞ 12.10.2014 14:29 GÜNCELLEME 12.10.2014 15:37

Irak Kürdistan Özerk Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani: Kobani'ye silah gönderdik ancak Peşmerge güçlerini gönderemiyoruz. Koalisyon güçlerinin yaptığı hava saldırıları Kürdistan Bölgesi'nin işbirliği ile yapılıyor. 

Süleymaniye’de yapılan Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ve Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) toplantısının ardından bir basın konferansı düzenlendi.

Ortak basın toplantısında, KDP Başkan Yardımcısı ve Kürdistan Bölgesi Başbakanı Neçirvan Barzani ile KYB Politbüro Sorumlusu Mela Bahtiyar konuştu.

IŞİD kuşatmasındaki Rojava’nın Kobani bölgesi konusunda duyarsız kalmadıklarını belirten Barzani, silah ve mühimmat gönderdiklerini açıkladı.

Başbakan Barzani, coğrafi şartlardan dolayı Kobani’ye peşmerge güçlerini göndermelerinin ise, imkansız olduğunu vurguladı.

Neçirvan Barzani ayrıca, Kobani’de IŞİD’e yapılan hava saldırılarının da, ABD öncülüğündeki koalisyon ile Kürdistan Bölgesi yönetiminin koordinasyonuyla gerçekleştiğini açıkladı.

Başbakan, Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani’nin, Kobani konusuyla bizzat ilgilendiğini ve sürekli girişimlerde bulunduğunu aktardı.

Peşmerge Bakanlığı: Kobani'ye duyarsız değiliz

Kürt Yönetimi'ne bağlı Peşmerge Bakanlığı da Kobani ile ilgili bir açıklama yapmış, Bakanlık Sözcüsü Cabbar Yaven, IKBY'nin Kobani halkına ve PKK'nın Suriye kolu PYD'nin silahlı kanadı YPG'ye her türlü desteği sağlamak için elinden gelen çabayı sarf ettiğini belirtmişti.

Yaven, “Kobani için duyarsız değiliz. Elimizden gelen her türlü insani ve askeri yardımı sunduk. YPG ve Kobani Kanton Yönetimi bizden askeri güç gönderme talebinde bulundu. Ancak tüm Rojava halkı ve YPG bölgenin coğrafyasını iyi biliyor. Kuzey Kürdistan üzerinden olmazsa Rojava üzerinden Kobani’ye güç gönderebilmenin imkansız olduğunu herkes biliyor. IŞİD’e, Kobani’de hava operasyonu düzenlenmesi için YPG güçleri ile irtibat halindeyiz. IŞİD’in Kobani’ye saldırılarının etkisini kırmak için Rojava sınırında bulunan bölgelerde peşmerge operasyon halindedir" dedi.

16 Eylül'den beri kuşatma altında

IŞİD, 16 Eylül'den bu yana Suriye'nin kuzeyindeki Kürt kasabası Kobani'yi (Aynul Arab) kuşatmış durumda.

Kobani çevresindeki köyleri ele geçiren IŞİD, kasaba merkezini ele geçirmek için PYD'nin silahlı kanadı YPG güçleriyle savaşıyor.

ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri de Kobani'deki IŞİD mevzilerine yönelik hava saldırıları gerçekleştiriyor.

Çatışmalar nedeniyle bölgeden kaçan yaklaşık 200 bin kişi Türkiye topraklarına sığındı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den çok sert yanıt: Senin 'DEM'leneceğin belliydi! Açık açık uyardı
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!