Mısır'da üniversitelilerden darbe karşıtı eylem

Üniversite öğrencileri askeri darbeyi ve okulların önünde uzun kuyruklar oluşmasına neden olan güvenlik önlemlerini protesto etti

Mısır'da üniversitelilerden darbe karşıtı eylem
Mısır'da üniversitelilerden darbe karşıtı eylem
GİRİŞ 12.10.2014 18:25 GÜNCELLEME 12.10.2014 18:25
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Mısır'daki üniversitelerde geçen yıl eğitimi aksatacak derecede yaşanan darbe karşıtı protestolar nedeniyle bu yıl eğitime gecikmeli olarak yoğun güvenlik önlemlerle başladı.

Eğitim-öğretim yılının ikinci gününde üniversitenin girişinde alınan güvenlik önlemleri ve üst aramaları nedeniyle onlarca metre uzunluğunda kuyruk oluşması tepkiyle karşılandı.

Kahire'deki Ezher, Ayn Şems, Kahire ve Helvan üniversitelerinin girişinde arama nedeniyle uzun kuyruklar oluşmasının ardından güvenliği sağlamakla görevli özel şirket çalışanları ve öğrenciler arasında arbede yaşandı.

Bunun yanı sıra yoğun güvenlik önlemlerine karşın, darbe karşıtı öğrenciler Ezher, Ayn Şems, Beni Suveyf, El-Minya, El-Feyyum, Demenhur, Port Said, Süveyş Kanalı üniversitelerinde darbe karşıtı gösteriler düzenlendi. Gösterilerde darbe karşıtı slogan atan öğrenciler, okuldan uzaklaştırılan arkadaşlarının tekrar eğitime dönmelerini, tutuklananların serbest bırakılmasını ve suça karışan yetkililerin yargılanmalarını istedi.

Mısır'daki bütün üniversitelerin kampüsünde olduğu gibi dışında da yoğun güvenlik önlemleri alındı. Bu kapsamda özel harekat timleri ve güvenlik güçlerine ait araçlar üniversitelerin dışına konuşlandırıldı.

AA muhabirine konuşan Darbe Karşıtı Öğrenciler Hareketi Sözcüsü Ahmed Nasif, son 2 günde 82 öğrencinin gözaltına alındığını söyledi. Nasif, gözaltıların "öğrencilerin devrimini durduramayacağını" kaydetti.

Mısır'da geçen yıl erken kapatılan eğitim dönemi, 27 Eylül'de başlaması gerekirken, hazırlıkların tamamlanması gerekçesiyle 11 Ekim'e ertelenmişti.

Mısır'da 3 Temmuz 2013'te şimdiki Cumhurbaşkanı ve dönemin Genelkurmay Başkanı Abdulfettah es-Sisi askeri darbe yapmış, ülkenin demokratik yöntemle seçilen ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi görevinden uzaklaştırmıştı. Mursi, o tarihten bu yana tutuklu yargılanıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Aziz Tekin 9 yıl önce Şikayet Et
    abd metodlarıyla. devrim yapmaya çalışıyorlar. tunusta abd hem iktidardakilere dedi siz gidin diğerlerine de dedi sizde aya luya el şakaltın göbek atın devrimi yapın. bir kaçtanede devrim şehidi!.. imaj olarak tamamlanır. tabi buarada ordu da devrime abd tarafından hazırlanır. olay bu. garibanım mısırlılar hala bu metdola güya evrim yapacaklar. birileri bu gerçeği onlara anlatsın. bu youn ikitarflı oynanır, tek taraflı sadece göbek atmış,ayya luya el şaklatmıiş olursun...bu arada abd de kıs kıs güler bu cahilliğe..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Çimler yer altına girdi! Kullanılan teknoloji şaşkınlık yarattı
Son dakika: İstanbul dahil 45 il için sarı kodlu uyarı! Şiddetli olacak