El-Kaide: 20 askeri biz öldürdük

Yemen'in güneyindeki Hadramevt ilinde düzenlenen saldırının sorumluluğunu El Kaide'nin Yemen'deki uzantısı "Ensaru'ş-Şeria" üstlendi.

El-Kaide: 20 askeri biz öldürdük
El-Kaide: 20 askeri biz öldürdük
GİRİŞ 13.10.2014 09:20 GÜNCELLEME 13.10.2014 09:20

Örgüt, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, 9 Ekim Perşembe günü Hadramevt ilinin Suudi Arabistan sınırına yakın el-Abr bölgesindeki askeri noktaya düzenledikleri saldırılarda "20 askerin öldürüldüğünü 17'sinin de yaralandığı" ileri sürüldü.

Açıklamada ayrıca dün de Hadramevt'in güneyinde bir askeri devriye aracını hedef alan bombalı saldırıda 2 askerin öldüğü, 4'ünün de yaralandığı belirtildi.

Askeri kaynaklar Yemen resmi haber ajansına yaptığı açıklamada 9 Ekim Perşembe sabahı El Kaide militanlarının El-Abr bölgesindeki askeri noktaya saldırı düzenlediğini, çıkan çatışmada 19 askerin öldüğü, 13'ünün yaralandığı ve pek çok teröristin de öldürüldüğü ifade edilmişti.

Başkent Sana'nın Tahrir Meydanı'nda 9 Ekim'de Şii Ensarullah hareketinin düzenlediği gösteriye yönelik gerçekleştirilen intihar saldırısını da aynı örgüt üstlenmişti. Eylemde 47 kişi hayatını kaybetmiş, 75 kişi yaralanmıştı.

Yemen El Kaidesi şeklinde de tanımlanan Ensaru'ş Şeria örgütü'nden yapılan yazılı açıklamada, 21 Temmuzdan itibaren ülkenin güneyinde yer alan Hadramevt ilinin başkent Sana'daki merkezi hükümetten ayrılacağını ve bölgede İslam hukukunun uygulanmaya başlanacağını iddia etmişti.

Terör örgütü, yakın zamanda Yemen'de Nasir el-Vuhayşi liderliğinde bir İslam Emirliği kuracağını da ilan etmişti. Yemen El Kaidesi daha önce yayınladığı bir çok bildiride de, Yemen yönetimini "İslam dışı" olmakla suçlamış ve rejimi yıkmak istediğini duyurmuştu.

Yerel kaynaklar, Ensaru'ş Şeria örgütünün Yemen'in güneyindeki ayrılıkçılarla işbirliği yaparak taban kazanmaya çalıştığını ve bu sebeple Sana hükümet güçleriyle çatıştığını aktarıyor. El Kaide örgütünün kurucusu Üsame bin Ladin'in mensup olduğu aşiretin güçlü olduğu Hadramut, Yemen el Kaidesi'nin kalesi kabul ediliyor.

Kuzey ve Güney Yemen 1990 yılında birleşerek Yemen Cumhuriyeti'ni kurmuşlardı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Şili Meclisi'nde skandal! Türkiye'den sert tepki: Yok hükmünde!
Tarihi ziyaret sonrası MSB'den Irak mesajı: Hazırız!