1 milyon kişi aynı anda namaz kılabiliyor

Genişleme çalışmalarının devam ettiği Mescid-i Nebevi'de aynı anda 1 milyon insan namaz kılabiliyor.

1 milyon kişi aynı anda namaz kılabiliyor
1 milyon kişi aynı anda namaz kılabiliyor
GİRİŞ 13.10.2014 10:39 GÜNCELLEME 13.10.2014 10:39

Kabe'den sonra İslam'ın en değerli ikinci mekanı olan Medine'deki Mescid-i Nebevi, yapılan çalışmalarla sürekli büyüyor. Genişleme çalışmalarının devam ettiği Mescid-i Nebevi'de aynı anda 1 milyon insan namaz kılabiliyor. 

Mescid-i Nebevi Genel Başkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Genel Müdürü Abdulvahit bin Ali Al Hattab, mescidin 100 bin metrekare kapalı alanının bulunduğunu anlattı. 156 bin kişinin kapalı alanda namaz kılabildiğini belirten Hattab, çatının da 90 bin kişi aldığını ifade etti. Avlularda ise 700 bin kişinin aynı anda namaz kılabildiğini vurgulayan Hattab, toplam 1 milyon kişinin Mescid-i Nebevi'de şu anda namaz kılabildiğini kaydetti. 

Başkanlıklarının, gelen ziyaretçilerin ibadetlerini daha rahat yapabilmeleri için çalıştığını belirten Hattab, mescidin temizliğinden düzenine, teknik işlerinden irşat işlerine kadar 5 bin kişinin görev yaptığını aktardı. Mescid-i Nebevi'nin halı olmayan içi, avlular ve çatısının günde 3 kez yıkandığını anlatan Hattab, "Temizlik ve teknik işlerde çalışan yaklaşık 3 bin kişi var. Kapılarda duranlar, gözetmen ve irşat ekipleri gibi 2 bine de yakın diğer görevliler var. Toplam 5 bin çalışan hizmet veriyor. Ayrıca mescitte 7 imam ve 12 müezzin bulunuyor." diye konuştu. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İspanya, Filistin'i tanıyacaklarını 3 ülkenin liderlerine iletti
İsrail, Gazze'yi ortadan bölen koridora "operasyon" başlattığını duyurdu