Hameney IŞİD'i kuran ülkeleri açıkladı

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'den IŞİD'le ilgili çok çarpıcı iddialar...

Hameney IŞİD'i kuran ülkeleri açıkladı
Hameney IŞİD'i kuran ülkeleri açıkladı
GİRİŞ 14.10.2014 13:06 GÜNCELLEME 14.10.2014 13:09
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Şiilerin Gadir-i Hum Bayramı nedeniyle konuşma yapan dini lider Ayetullah Ali Hamaney, ABD ve müttefiki ülkelere yüklendi. İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, IŞİD ve El Kaide örgütlerini ABD ile İngiltere'nin kurduğunu ve amaçlarının Sünniler ile Şiiler arasında ihtilaf çıkarmak olduğunu söyledi.

Hamaney ancak bunun geri teptiğini belirtti. Hamaney, gelişmelere analitik olarak bakıldığı zaman ABD ve müttefiklerinin IŞİD'le mücadele etmediklerinin bunun aksine Müslümanlar arasında bölünme ve düşmanlık yaydıklarının anlaşıldığını söyledi.

KAYNAK: VATAN
YORUMLAR 22
  • Nazım Zengin 9 yıl önce Şikayet Et
    Doğru Söze.... Hamaney doğru söylemiş... Doğru söylenen sözleri de te'vil etmenin gereği yok... bir çoğumuzun zoruna gitse de şii ve sünniler kardeş olmak zorundalar... şiilerin içinde de, sünnilerin içinde de sürekli ayrışma ve çözülme isteyen çok büyük kitleler var... mezheplerimizin üzerine islam üst kimliğini koyamadıkça bu coğrafya yanmaya devam edecektir....
    Cevapla
  • nur dülger 9 yıl önce Şikayet Et
    iranının sözlerini tefsir edenler!. neymiş? iran esed düşerse İsrail güvenliği tehlikeye girer lafını tehdit olarak söylemş!!! iran samimi ise esed düşmedende israli hedef alsın o zaman .ne yani iran amerikayla esed dokunursanız israili vururuz demek istedi ise bu sözle bu dahi onların arasında bir pazarlık olduğuna delil değilmi ?demekki esed gitmez ise ne halükarda olursa oldun israiln güvenliği iran sayesinde tehlikeye girmeyecek . kaldı ki bu söz o anlama gelmez boşuna zorlamayın! bu zalimlerde en az hariciler kadar tekfircidir .suriye savaşı başladığında onlarca şii din!adamı tüm sünniler için yezid soyu vahhabi sözünü kullanıp,tekfir edip kanını namusunu canını heba etmeyi helal görmüştür.hem esed 300 bin kadın çocuk katledince iyi, İsrail öldürüncemi kötü ? sizin sakat düşüncenize göre her İsrail karşıtının işlediği katlam ve zulüm nasıl meşru olur ? o zaman kuzey kore lideride cennetlik olsa gerek!
    Cevapla
  • aksoy şafak 9 yıl önce Şikayet Et
    lonman. dış politikadan haberin yok galiba.iran ve israil birbirine düşman iki devlettir.uluslararası kamuoyunda bazen açık açık veya doğrudan tehdit verilmez.bazende dolaylı bir şekilde tehdit verilir. iran suriye rejimi yıkılırsa o zaman israilin güvenliği azalır diyor.bu açıklamasını amerikaya uyarı bazında yapıyor. kalkıpta amerika sen esadı düşürürsen iranda isaraili cephe alır şekilnde direk bunu söylemiyebilir.iran burda genel anlamda açıklama yaptı.evet isarilin bu durumda güvenliğinin tehlikeye düşeceini zaten bütün dünya biliyor.israilin güvenliğinin azalmasında iranın büyük rol oynayacağını zaten bütün dünya biliyor.sen neden bahsediyorsun? iran zaten geçen sene doğrudan bir tehdit verdi.eğer siz suriyeye saldırısanız israili yakarız yıkarız dedi.bu tehdir amerikanın suriyeye müdahalesinin gündeme gelmesinde yaklaşık bir kaç gün sonra gerçekleşti.baktılar irandan böyle sert bir tehdit geldi suriyeye müdahale etmeye cesaretleri olmadı.
    Cevapla
  • mert akgün 9 yıl önce Şikayet Et
    lonman. sen o haber başlığını idrak edememişin.iran eğer esadı düşürürseniz israilin güvenliği tehlikeye girer derken bunu israili sevdiğinden değil tabiki bunu tehdit bazında söylüyor. ben sana bunu senin anlayabilmen için şöyle izah ediyim.esad devrilirse isarile karşı bir tehlike oluşur ve bu tehlikeyi oluşturanlar içinde bizde(iranda)yer alırız diyor.
    Cevapla
  • Abdurrahman Kaba 9 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Hocam.... Bunlar, İşid'istan dan sonra Siiistan, Sünnistan Devletlerini de kuracakmışlar. Öyle diyorlardı...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!