Mısır'da öğrencilerden protesto

Mısır'da bir çok üniversitede darbe karşıtı gösteri düzenlendi.

Mısır'da öğrencilerden protesto
Mısır'da öğrencilerden protesto
GİRİŞ 14.10.2014 17:44 GÜNCELLEME 14.10.2014 17:44
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Darbeyi Red ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak'ın çağrısıyla üniversitelerde gerçekleştirilen gösterilerde, öğrenciler, tutuklu arkadaşlarının serbest bırakılmasını talep etti. "Direniş", "Neden eylem yapıyorsunuz diyene niçin öğrencileri tutukluyorsunuz de" sloganlarının atıldığı eylemler esnasında güvenlik güçlerinin de üniversite girişlerinde yoğun önlem aldığı görüldü.

Beni Suveyf ve Asyut üniversitesindeki eylemde öğrenciler ile okulun güvenlik görevlileri arasında arbede yaşandı. Asyut Üniversitesi'ndeki arbedede 3 güvenlik görevlisinin yaralandığı ve 11 öğrencinin gözaltına alındığı kaydedildi.

"Darbeye Karşı Öğrenciler" hareketinden olayla ilgili yapılan yazılı açıklamada, güvenlik görevlilerinin "okul içinde öğrencilere saldırdığı ve bazılarını gözaltına aldığı" iddia edildi.

Üniversitelerde faaliyet gösteren özel güvenlik firması basın sorumlusu Velid Fuad ise "öğrencilerin selameti ve okulların güvenliğini sağlamak amacıyla" görevlerini başarıyla yerine getirdiklerini, "maruz kaldıkları saldırılara rağmen çalışanlarının sağduyuyu elden bırakmadığını" öne sürdü.

Askerin yönetime müdahale ettiği Mısır'da geçen yıl da üniversitelerde sık sık darbe karşıtı gösteriler düzenlenmişti.

YORUMLAR 1
  • Aziz Tekin 9 yıl önce Şikayet Et
    bunlar. amerikanın keşfettiği imajla meşgüller..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?