Kobani'de dengeleri değiştiren gelişme

Koalisyon güçlerinin dün 21 hava saldırısı düzenlediği Kobani’de YPG güçleri, kentin en önemli mevzilerin Til Şehir tepesini geri aldı.

Kobani'de dengeleri değiştiren gelişme
Kobani'de dengeleri değiştiren gelişme
GİRİŞ 15.10.2014 13:20 GÜNCELLEME 15.10.2014 15:47
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

ABD öncülüğündeki koalisyon uçakları Kobani çevresine 21 ayrı hava saldırısı düzenledi. Bu saldırı Kobani'de IŞİD'e karşı bugüne kadar ki en ağır saldırı oldu. Doğu, Güney ve Batı cephesindeki ilerleyişi durdurulan IŞİD militanları, kentin dış çeperlerine doğru itiliyor. 

30 gündür kuşatma halindeki Kobani’de dengeler gözle görülür biçimde YPG lehine değişmeye başladı. Kobani’ye yakın köylerden de rahatlıkla gözlemlenen bombardıman, sabahtan beri aralıksız devam etti. IŞİD’ın kenti kuşatmasının 29’uncu gününde, YPG birlikleri kent merkezindeki stratejik bazı noktalar ve kentin batısındaki Til Şehir tepesini ele geçirdi. Til Şehir tepesi, Türkiye-Suriye sınır hattına hâkim olması ve gidiş-gelişleri kontrol imkânı verdiği için iki taraf için de kritik öneme sahip. 

Sabah 05.00 sıralarında koalisyon uçakları buradaki IŞİD mevzilerine yönelik ağır bir bombardıman yaptı.

Geriledi ama güçlü

Nevroz tepesi gibi IŞİD’in geçen hafta bayrak diktiği bazı tepelerde ise IŞİD bayrakları indi. Civar köylerden rahatlıkla gözlemlenen çatışmalar bombardımanı hemen takiben uçaksavar, tank ve roket atışlarıyla kesintisiz devam etti. Çatışmaların şiddeti ve yoğunluğu, kentte hâlâ hatırı sayılır ve güçlü bir IŞİD varlığının devam ettiğini gösterdi.
ABD bombardımanına karşı farklı taktikler geliştiren ve ufak gruplara ayrılan IŞİD, kentin Doğu, Güneybatı ve Batı kesiminden kenti zorlamaya devam etti. IŞİD’e Rakka, Cerablus, Minbiç ve Tel Abyad’dan takviye birlikler geldiği iddia edildi.

PYD: IŞİD DURDURULDU

PYD yetkililerinden Öcalan İso'ya göre ise IŞİD'in Kobani'de ilerleyişi durduruldu.

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 8
  • Ertan Seyhan 9 yıl önce Şikayet Et
    Şaka Gibi. Maksistin dini yok ki şehit olsun. Bazı müslüman kürtler ırkçılığın kör ettiği gözleri ile PKK ve YPG nin ne olduğunu hala anlamadı. Doğulu Diyarbakır'da linç edilen masumların nasıl öldürüldüğünü oku sonra bunlara destek çık. Bunlar İŞİD'ten beter. Umarım kazanamazlar. Eğer devlet benim vergimden ordaki YPG'ye yardım ediyorsa hakkımı helal etmem. Türkiye'ye sığınanlara yardım etsin. Düşmüşe vurmak biz yakışmaz , onu PKK yapıyor.
    Cevapla
  • hakan 9 yıl önce Şikayet Et
    ışid . amerika avrupa bombalıyo ışid hala orada demekki bişey olmuyo
    Cevapla
  • asil çığlık 9 yıl önce Şikayet Et
    sidar serhat. madem pkk teröristlerini okadar cok seviyorsun gitte kobanide onlar icin savas sane
    Cevapla
  • Mevlana Sevgisi 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah'tan hayırlısı!. Temennim işit belası bitsin. Türkiye 2 li oynamasın! Türkiye kendi içinde sağlayacağı dostlukla bölgeye örnek olsun. Yani Türkiye bölgedeki Şii'nin, Sunni'nin, Kürt'ün, Arap'ın en sağlam dostu olsun. Bölgede savaşlar olmasın Mevlana sevgisi dolsun. Bu birlikteliği sadece Türkiye yapabilir. Hadi Türkiye'm bölgenin ağabeyi birleştirici gücü ol!
    Cevapla
  • Ali Rıza 9 yıl önce Şikayet Et
    .... onurlu mu, şerefli mi? Amerikan desteği olmadan kaçanlar mı onurlu, şerefli?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ÖSYM'nin izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı! Çöp bile 45 gün dışarı çıkmıyor
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor