Müslim: Kısa zamanda dünyaya duyuracağız

Salih Müslim, hava saldırılarının çok etkili olduğunu, kısa zamanda Kobani'nin kurtuluşunu dünyaya duyuracaklarını belirtti.

Müslim: Kısa zamanda dünyaya duyuracağız
Müslim: Kısa zamanda dünyaya duyuracağız
GİRİŞ 16.10.2014 01:10 GÜNCELLEME 16.10.2014 03:16

Duhok kentindeki otelde Suriyeli Kürt siyasilerle görüşmelerini sürdüren Müslim, toplantı çıkışı gazetecilere yaptığı açıklamada, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani'nin daveti üzerine Irak'a geldiğini söyledi.

Kobani'deki son durum hakkında bilgi veren Müslim, savaşın kendi lehlerine dönüştüğüne dikkati çekerek, "Koalisyon güçlerinin, IŞİD hedeflerine yönelik saldırıları çok etkili oldu. Kısa zamanda Kobani'nin kurtuluş müjdesini dünyaya duyurmayı ümit ediyoruz" dedi.

Müslim, bir soru üzerine IKBY'nin, Kobani'ye (Ayn el Arap) yönelik yardımlarının istenen düzeyde olmadığını, daha fazla destek beklediklerini kaydetti.

PYD'nin, Suriye'de IŞİD'e karşı savaşmak isteyen diğer Kürt hareketlerine izin vermediği iddialarına ilişkin ise Müslim, kimsenin yolunu kesmediklerini, kapıların açık olduğunu, isteyen herkesin Suriye'de savaşabileceğini ifade etti.

Savaşın sadece Kobani'de olmadığına işaret eden Müslim, destek vermek isteyenlerin Serekani, Cez'a ve diğer cephelere gidebileceğini dile getirerek, "Kendini korumak isteyen, kimseden izin almaz. Ülkesini savunmak isteyenler, buyursun savaşsın" diye konuştu.

Türkiye'nin komşuluk görevlerini yerine getirmediğini savunan Müslim, "Umuyoruz ki Türkiye, önümüzdeki süreçte koalisyon güçlerinin yanında etkin bir rol üstlenerek, IŞİD'e karşı olduğunu ispatlar" diye konuştu.

Ankara'daki temasları hakkında da bilgi veren Müslim, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşmediğini, Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ile bir araya geldiğini aktardı.

Salih Müslim, görüşmenin içeriğiyle ilgili şunları ile sürdü:

"Orada IŞİD'e yönelik operasyon yapacaklarını söylediler. IŞİD'in büyük bir tehdit ve tehlike olduğunu belirttiler. Ancak pratikte bir şey yapmadılar."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı