İran'dan açık tehdit: Topraklarınıza gireriz

İran Devrim Muhafızlarından General Selami: Pakistan, sınır güvenliğini sağlamaması durumunda, o topraklara müdahale edeceğiz.

İran'dan açık tehdit: Topraklarınıza gireriz
İran'dan açık tehdit: Topraklarınıza gireriz
GİRİŞ 17.10.2014 09:07 GÜNCELLEME 17.10.2014 11:24
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

İran Devrim Muhafızları Ordusu Komutan Yardımcısı General Hüseyin Selami, Pakistan'ın sınır güvenliğini sağlamaması durumunda, o topraklara müdahale edeceklerini söyledi.

Fars Haber Ajansına göre, düzenlediği basın toplantısında, ülkesine yönelik tehditlere karşı önlem alması için Pakistan'a çağrıda bulunan Selami, "Pakistan, sınır güvenliğini sağlamaz ise ülkemize yönelik tehditleri bertaraf etmek için müdahale ederiz" ifadelerini kullandı.

Bu bölgeyle ilgili güçlü istihbarat bilgileri bulunduğunu anlatan Selami, "Muhalif güçler nerede olursa olsun, hatta komşu ülkelerin topraklarında bile olsalar, onları bulur ve gereğini yaparız" diye konuştu.

Geçen hafta Sistan ve Belucistan eyaletinin Seravan bölgesinde kimliği belirsiz kişiler tarafından İran güvenlik güçlerine düzenlenen saldırıda 4 kişi ölmüştü. Konuyla ilgili incelemelerde bulunmak üzere bölgeye hareket eden emniyet görevlilerini taşıyan yolcu uçağı da düşmüş, 7 kişi hayatını kaybetmişti.

YORUMLAR 24
  • mert akgün 9 yıl önce Şikayet Et
    süleyman öz. iran israilin güvenliğ tehlikeye düşer derken bunu tehdit anlamında söyledi.nasıl bu kadar basit bir haber başlığını yanlış anlarsınız?tabiki günceli takip etmemekten veya idrak edememekten.. iran amerika ve avrupayı uyardı.siz esadı düşürürseniz o zaman da isarilin güvenliği tehlikede olur ona göre davranın gibilerinden.tabiki bu güvenliği tehlikeye düşmesin iran yer alacak.iran bu mesajı verdi zaten. bakın iran ve israilin düşman olduğunu erbakanın konuşmalarında daha iyi anlarsınız.çünkü bu insan en kolay şekilde anlatıtor zaten.. dediklerimi anlarsın belki yakın gelecekte..
    Cevapla
  • mert akgün 9 yıl önce Şikayet Et
    bülent acıkök. iran ve ırak savaşında nükleer silah mı kullanıldı?hayır .o yüzden savaş uzadı.şimdiki iranla o zmanki iran silahlarıyla dağlar kadar fark var. o zaman rusya ve amerika savaşı bitirin dediler bitirdiler. şimdi yeni bir iran var . bırak pakistanı amerika ve israil bile iranı yenemez.
    Cevapla
  • Bülent ACIKÖK 9 yıl önce Şikayet Et
    iran amerika olmuşta . haberimiz yok.ırakla zor baş etti.Osmanlı hep yenmiştir o kadar filim çevirdikleri halde bazıları hayal dünyasında yaşıyor neyine hayranlarsa iranın?
    Cevapla
  • orhan koksal 9 yıl önce Şikayet Et
    İsrailin en büyük gevencesi İrandır.. Mazisi hep müslümanlarla savaşmak olan ve halen bu geleneğini devam ettiren ortadoğunun çıbanbaşı. Irakta sünni müslümanları öldür, suriyedeki sünni katliamına destek ver. Ne mal olduğun ortada. İsrailin en büyük gevencesi İrandır.
    Cevapla
  • Süleyman ÖZ 9 yıl önce Şikayet Et
    Bukelamun. İran dünyadaki en oynak politika uygulayıcılarından bir tanesidir. Söylemlerinden çok İran'ın devlet politikalarına bakmalı. İsrail'e attı tutu sonunda İsrail'in güvenliğini kendi güvenlikleriyle eş tuttu. Kobani'nin de içinde bulunduğu hat ve Esed İran için çok önemli. Enerji piyasasına Akdeniz'den Irak ve Suriye üzerinden çıkmak istiyor. Şiiler, Sünniler, bölgedeki insanlar hepsi onlar için falan filan. Herkesin derdi para. İnsanlar değil. Türkiye ve İsrail arasında enerji yüzünden büyük çekişme var. İran da pay almak istiyor. Para Para Para...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?