ABD-PYD temasının ayrıntıları ortaya çıktı

IŞİD'e yönelik hava saldırılarına öncülük eden ABD, Kürt partisi PYD ile ilk kez temasa geçti.

ABD-PYD temasının ayrıntıları ortaya çıktı
ABD-PYD temasının ayrıntıları ortaya çıktı
GİRİŞ 17.10.2014 10:10 GÜNCELLEME 17.10.2014 12:30

Kobani ve çevresinde IŞİD'e karşı hava operasyonları düzenleyen ABD, bölgedeki Kürt partisi PYD ile ilk kez doğrudan iletişime geçti.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki'nin yaptığı açıklamaya göre doğrudan görüşme geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşti.

Daha önce PYD ile dolaylı görüşmeler yapıldığını belirten Psaki, doğrudan görüşmeye ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili ve PYD yöneticilerinin katıldığını söyledi.

Sözcü, görüşmede IŞİD'e karşı kurulan uluslararası koalisyonun operasyonları ve Kobani'deki son durumun masaya yatırıldığını kaydetti. 

'TÜRKİYE'DEN MEMNUN AYRILDILAR'

Öte yandan Türkiye'nin IŞİD'e karşı koalisyonda üstlenebileceği ek roller üzerine görüşmelerde bulunmak için Ankara'ya gelen ABD askeri heyetinin temaslardan memnun kaldığı bildirildi.

Açıklama ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Amiral John Kirby'den geldi. Görüşmelerin "çok çok iyi" geçtiğini belirten Kirby, Türkiye'nin koalisyona şu anki taahhütleri dışında yapabileceği ek katkıların masaya yatırıldığını söyledi.

Görüşmenin ayrıntılarına ilişkin bilgi vermekten kaçınan Pentagon Sözücüsü "Askeri delegasyonumuz oldukça olumlu bir raporla geri dönüyor" demekle yetindi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Teleferik faciasından önceki 5 dakika ortaya çıktı! Her ne olduysa 25 saniye sonra oluyor
Türkiye ile Irak arasında yeni dönem! İşte madde madde 26 anlaşma