Sudan Devlet Başkanı Beşir, Sisi ile buluştu

Resmi temaslarda bulunmak üzere Kahire'de bulunan Sudan Devlet Başkanı el-Beşir, Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile bir araya geldi.

Sudan Devlet Başkanı Beşir, Sisi ile buluştu
Sudan Devlet Başkanı Beşir, Sisi ile buluştu
GİRİŞ 18.10.2014 21:56 GÜNCELLEME 18.10.2014 21:56

Mısır'da 3 Temmuz 2013'te gerçekleşen askeri darbeden sonra iki ülke arasında gerilen ilişkilerin ardından ilk defa Kahire'yi ziyaret eden Beşir, Sisi ile basına kapalı bir toplantı gerçekleştirdi.

Sudan'ın Kahire Büyükelçisi Abdulmahmud Abdulhalim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sisi ile Beşir'in toplantıda, iki ülke arasındaki Yüksek İşbirliği Komisyonu'nu devlet başkanları düzeyine çıkarma konusunda anlaşmaya vardıklarını kaydetti.

Abdulhalim, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri'nin yakın zamanda Hartum'a yapacağı ziyarette, yıl sonunda yapılacak Yüksek İşbirliği Komisyonu toplantıları için Sudanlı mevkidaşıyla hazırlıklara başlayacağını belirtti.

Toplantıda Etiyopya'nın Nil Nehri üzerine inşa ettiği Hedasi Barajı'yla ilgili yürütülen müzakerelerin de ele alındığını ifade eden Abdulhalim, iki ülke devlet başkanlarının şu ana kadar alınan sonuçlardan duydukları memnuniyeti dile getirdiklerini söyledi.

Yüksek İşbirliği Konseyi'nde Mısır'ı başbakan, Sudan'ı ise devlet başkanı yardımcısı temsil ediyordu.

Beşir'in ziyareti kapsamında yarın iş adamları ve yatırımcılarla bir araya gelmesi bekleniyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin hamlesi dengeleri değiştirecek! Dünya denklemi açısından yeni bir milat
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı duygulandıran hediye!