ABD'den Kobani'ye silah ve mühimmat!

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı, Kobani'deki Kürt savaşçılara "Silah, askeri mühimmat ve tıbbi yardım ulaştırıldığını" açıkladı.

ABD'den Kobani'ye silah ve mühimmat!
ABD'den Kobani'ye silah ve mühimmat!
GİRİŞ 20.10.2014 08:06 GÜNCELLEME 20.10.2014 08:10
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Merkez Kuvvetler Komutanlığı'nın yaptığı basın açıklamasında, dün akşam Kobani'ye birkaç hava operasyonu gerçekleştirildiği belirtildi.

Suriye'deki kenti IŞİD örgütüne karşı savunan Kürt güçlerine destek amacıyla yapılan operasyonlarda, Irak'taki Kürt yetkililerin gönderdiği silah, askeri mühimmat ve tıbbi malzemelerin hava yoluyla ulaştırıldığı kaydedildi.

Açıklamada ayrıca ABD hava kuvvetlerinin Kobani'de IŞİD'e yönelik toplamda 135'ten fazla operasyon gerçekleştirdiği ve bu sayede IŞİD'in şehre yönelik ilerleyişinin yavaşladığı belirtildi.

Metnin devamında şu ifadelere yer verildi:

"(ABD operasyonlarında) yüzlerce IŞİD savaşçısı öldürüldü, IŞİD mühimmatı ve mevzileri yok edildi. Ancak örgütün tehdidi devam ettiğinden Kobani'deki durum hassasiyetini korumaya devam ediyor. Komutanlık bu nedenle, daha önce de belirttiği gibi, Kobani'nin hala düşebileceğini vurgulamaktadır."

YORUMLAR 4
  • Mehmet Yücel 9 yıl önce Şikayet Et
    Ne saçma Ülkeyiz anlamadım gitti .... O silahlar önce IŞID e sonra Türk askerine mermi sıkacak.... BUNA ENGEL OLAMAYANLAR yada olmayanlar , vicdan azabı duymayacak mı merak ediyorum !
    Cevapla
  • cemal 9 yıl önce Şikayet Et
    rabbim,. abd'nin pkknın pydnin ve dinsiz imansız bütün örgütlerin belasını versin. kahru perişan etsin onları. kendi hile ve tuzaklarını kendi başlarına çevirsin.
    Cevapla
  • ahmet selli 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah ypg nin belasını versin. Sayın Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi; pkk pyd bizim için eşittir. ABD zaten pkk nın en büyük destekçisidir, zaten silah gönderiyordu malumu ilan etmiş. Allah Türk Kürt bütün Müslümanları kafirlerden korusun..
    Cevapla
  • Sidar Serhat 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah YPG yi korusun.... Amerikaya Teşekkür ediyorum bir Kürt olarak...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Altını olanlar ekrana kitlendi: Altındaki ani fiyat değişiminin 2 nedeni belli oldu
“AK Parti’ye ders vermek” iyi bir fikir miydi?