İran: IŞİD bizim için bir fırsat

İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Yunusi, "IŞİD ile Obama başkanlığındaki ABD'nin İran için nükleer anlaşmada fırsat olduğunu" söyledi.

İran: IŞİD bizim için bir fırsat
İran: IŞİD bizim için bir fırsat
GİRİŞ 21.10.2014 14:46 GÜNCELLEME 21.10.2014 14:46
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Fars Haber Ajansı'nın haberine göre, Yunusi, IŞİD'in İslam dünyası için büyük tehdit olduğunu ve bu tehdidin bertaraf edilmesi gerektiğini belirterek, "IŞİD, nükleer müzakerelerde İran'ın elini güçlendirmek için fırsat" ifadesini kullandı.

ABD'deki muhafazakar politikacıların İran'ı öncelikli tehdit sayarak, kendileriyle savaşmak istediklerini ancak Obama yönetiminin IŞİD ve El Kaide tehdidi üzerinde durduğunu vurgulayan Yunusi, şunları kaydetti:

"Eğer Obama yönetimi yerinde onlar olsaydı, kesinlikle savaş çıkaracaklardı. Amerikalı muhafazakarlar İsrail'e tabi oldukları için IŞİD yerine İran'ı tehdit görüyorlar. Ancak Obama yönetimi İran'ın değil, IŞİD ve El Kaide'nin tehdit olduğunu anladı. Biz bu fırsatı kullanmalıyız."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • veysi21 9 yıl önce Şikayet Et
    İŞİD VE PKK. PKK IŞİD'en bin kat acımasızdır.İran'ın IŞİD'e karşı PKK mürtedlerini savunması yanlıştır.
    Cevapla
  • İsmail Aga 9 yıl önce Şikayet Et
    Şiaların ABD ile her zaman aynı düşündüğünü biliyoruz.Sizin dininiz yok.Yahudi hristiyan ne ise sizde osunuz. . Yeterki sünniler katledilsin.İşid ABD ve İsrail kökenli olmasına karşın bugüne kadar ağırlıklı şia,pkk ve Yezidilerin anasını ağlattı.Bırakalımda biraz dengeler otursun.
    Cevapla
  • dudu durdu 9 yıl önce Şikayet Et
    daha çok . sunni katletmek için mi bir fırsat?
    Cevapla
  • Kurabiye Canavarı 9 yıl önce Şikayet Et
    ASIL TEHDİT. Ehli sünnet müslüman düşmanı , Hz.Osman ,HAz Ömer ve Hz. Ebubekir düşmanı İran müslümanlar için İŞİD'den daha büyük bir tehdittir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Tarihi ziyaret sonrası MSB'den Irak mesajı: Hazırız!