IŞİD üç koldan Türkmenlere saldırıyor!

IŞİD, Irak’ın Diyale iline bağlı Türkmenlerin yoğunlukta olduğu Karatepe kasabasına üç koldan havan toplarıyla saldırı başlattı.

IŞİD üç koldan Türkmenlere saldırıyor!
IŞİD üç koldan Türkmenlere saldırıyor!
GİRİŞ 22.10.2014 00:17 GÜNCELLEME 22.10.2014 07:46
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

ITC Karatepe kolu güvenlik sorumlusu Mustafa Kemal Beg, "IŞİD tarafından rastgele atılan havan topu mermileri Karatepe’de 2’si çocuk 7’si asker olmak üzere 10 kişinin ölümüne, 16 kişinin de yaralanmasına neden oldu" dedi. 

30 KİŞİYİ KAÇIRDI

IŞİD militanları kasabanın bir kilometre  batısındaki Alisaray ve beşyüz metre kuzeyindeki Seyf Saad köylerini ele geçirdi ve Şii Türkmenlerin yaşadığı köylerden aralarında çocuk ve kadınlarında bulunduğu 30 kişiyi kaçırdı. 

IŞİD VİDEO YAYINLADI

Terör örgütü IŞİD Curf El Sakhar bölgesinde hedef aldığı Irak ordusuna ait askeri konvoyun videosunu yayınladı. Görüntülerde yaklaşık 10 zırhlı araçtan oluşan askeri konvoyun IŞİD saldırıları sonucu tamamen yok edildiği görülürken, saldırıda 20'ye yakın askerin öldüğü öğrenildi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 13
  • süzer başaran 9 yıl önce Şikayet Et
    amerika açıkladı.. pyd bizim için terör değildir dedi.hep olaya kendi taramızdan bakarız hiç öbür taraftan bakmayız.hep tek taraflı düşünürüz ve kaybeden yine biz oluruz. akıllıca siyaset yapıp kan dökmeden pkk vz.gibi sorunları bitirmeliyiz.
    Cevapla
  • süzer başaran 9 yıl önce Şikayet Et
    nur dülger. siz hayal dünyasında mı yaşıyosunuz?ışıd bütün mezheplere katliam yapıyor. ayrıca azerbeycan irandan korkusuna ermenistana bir adım dahi atamaz.zaten ermenistan rus silahları ile azerbeycanı yerle bir eder. buraya yazdıklarının yanlışlığı yakında anlaşılacaktır.güceli iyi takip edersen bunu sende anlarsın aslında. siz siyaset değil masal anlatıyorsunuz.
    Cevapla
  • Abdurrahman Kaba 9 yıl önce Şikayet Et
    Şu Amerikaya Bakın Yaa... Türkiyeyi Savaşa çekmeye uğraşıyorlar...
    Cevapla
  • Sidar Serhat 9 yıl önce Şikayet Et
    Nerde ülkücü kurtçuklar.Tabi Kürde küfür kolaydır.... Hani niye Türkmenler için gitmiyorsunuz KARTEPE ye.Yokmu cesaretiniz?
    Cevapla
  • mansur yiğit 9 yıl önce Şikayet Et
    ABD destekçileri. ABD destekçileri ve işbirlikçileri ister kürt olsun ister türkmen olsun ister sünni ister şii olsun alçaktır ve kafirdir.IŞİD yaptığı iddia edilen katliamlar ABD İsrail Rusya ve Çİn'in katliamları yanında denizde damla dahi olamaz.Sahte insanlık numaralarını ve katil şer güçlerine kulluk yapmayı bırakın.Yerin ve göğün sahibi Allaha kul olun behey nadanlar!Yarın Hak divanında ABD Rusya Çin İran sizi kurtaramaz.Zalimlerle beraber tarihin çöplüğüne atılmadan önce iman tazeleyin;tevbe edin.Çünkü zafer er ya da geç islamın olacaktır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul Valisi Davut Gül açıkladı: Taksim Meydanı 1 Mayıs kutlamalarına kapalı olacak
Meteoroloji'den Marmara için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı!