İsrail Cumhurbaşkanı: Kalbi olan herkes...

İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, Kudüs'te tramvay durağında bekleyen yolculara aracın çarpmasına ilişkin açıklama yaptı.

İsrail Cumhurbaşkanı: Kalbi olan herkes...
İsrail Cumhurbaşkanı: Kalbi olan herkes...
GİRİŞ 23.10.2014 00:56 GÜNCELLEME 23.10.2014 00:56
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Reuven Rivlin, "Kudüs sokaklarında Arap ülkelerinden de destek alarak artan şiddet olayları, şehirdeki hassas dengeyi zedeleyebilecek derecededir" dedi.

Rivlin, yaptığı açıklamada "Masum bir bebeğin zalimce öldürülmesinin, kalbi olan herkesin nefret duyması gereken bir hadise" olduğunu vurgulayarak, "Bu acımasız terör saldırılarına cevap verecek olan güvenlik güçlerimizdir" ifadesini kullandı.

"Kudüs sokaklarında Arap ülkelerinden de destek alarak artan şiddet olayları, şehirdeki hassas dengeyi zedeleyebilecek derecededir" diyen Rivlin, söz konusu durumun "tüm toplumu büyük bir kargaşa ve acıya sürükleyeceğini" belirtti.

Öte yandan Rivlin, "Bu zor zamanlarda, kalbimiz yasta olan aileyle. Ayrıca, yaralıların da en kısa zamanda iyileşmesi için dua ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

Kudüs'te akşam saatlerinde bir aracın tramvay durağına girmesi sonucu 2'si ağır 8 kişi yaralanmış, 3 aylık bir bebek ise hayatını kaybetmişti. Aracıyla durakta bekleyenlere çarptıktan sonra kaçmaya çalışan Filistinli şoförün ise İsrail polisi tarafından vurularak yakalandığı bildirilmişti.

İsrail Başbakanlık Ofisi'nden yapılan açıklamada da Başbakan Netanyahu'nun ''saldırı'' olarak nitelendirdiği olaydan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ı sorumlu tuttuğu belirtilmiş ve Netanyahu'nun, "Bu, Ebu Mazin (Abbas) ve hükümetinin nasıl hareket etiğini gösteriyor. Sadece birkaç gün önce Ebu Mazin Kudüs'te terörist saldırı için kışkırttı" ifadesine yer verilmişti.

YORUMLAR 1
  • adiga 81 9 yıl önce Şikayet Et
    Gerçekten çok üzücü.. Masum bir bebeğin ölümü gerçekten çok üzücü. Tıpkı israil bombalarıyla şehid edilen minik bebekler gibi. İşlerin bu noktaya varmasının tek sorumlusu siyonist israil politikalarıdır. Allah c.c. israili kahretsin. Amin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de haftanın VAR kayıtları açıklandı
Çaldıkları motor başka hırsızlar tarafından çalındı!