Kobani'de 'kimyasal saldırı' iddiası

Suriye'de daha önce Esed rejimi tarafından kullanılan kimyasal silahların ortaya çıkardığı korkunç görüntüler bu kez Kobani'den geldi.

Kobani'de 'kimyasal saldırı' iddiası
Kobani'de 'kimyasal saldırı' iddiası
GİRİŞ 23.10.2014 11:35 GÜNCELLEME 23.10.2014 13:55
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Kobani'ye yönelik saldırılarını sürdüren IŞİD'in, Türkiye sınırındaki ilçede kimyasal silah kullandığı öne sürüldü.

BBC muhabiri Güney Yıldız'a konuşan bir Kürt yetkili, kimyasal silah kullanılarak gerçekleştirildiğinden şüphelenilen bir saldırı sonucunda Kobanililerin solunum zorluğu, görme kaybı, deride kabarma gibi sorunlar yaşadığını söyledi.

Yıldız, Twitter'da paylaştığı mesajda, "BBC'nin güvenlik uzmanına göre, (yayımlanan) fotoğraflar klorin gazına işaret ediyor. Klorin kullanımı basit ve öldürücü etkisinden çok korku yayan bir gaz" ifadesini kullandı.

BBC muhabiri ayrıca, bölgedeki çatışmalar yüzünden yaralıların Suruç'a geçirilemediğini belirtti.

YORUMLAR 2
  • Mehmet Yücel 9 yıl önce Şikayet Et
    MAĞDUR EDEBİYATI. Hep mağdur edebiyatı yaparak oraları işgal ETTİLER ... YİNE YAPILAN ŞEY AYNI ...
    Cevapla
  • Mustafa YILMAZ 9 yıl önce Şikayet Et
    IŞİD terörö örgütüdür,kabul. Ancak PKK ve PYD de bir terörö örgütüdür..bunuda önce bir kabul edin IŞİDe olmadık suçlamaları yüklemek için!Neymiş kimyasal gaz kullanmışmış,mış mışta mış1 BATInın karalamalarının arkasını görmek lazım..Dünyaya İsraili şirin gösterme,müslümanları karalama kapmpanyasının bir parçası..Yarın HAMAS içinde aynı IŞİDe yaptıklarını yapmak için tezgah kuruyorlar bence..Neymiş,müslümanlar öcü!..IŞİD'i PKKlıları yoketmesi hususunda gönülden destekliyorum..İnşaallah yakında KANDİL'e saldırı ve ele geçirir..IŞİDin yok olmaması,kendini sağlama alması için stratejik bir bölge..umarım saldırırlar..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Avrupa'nın 42 büyükşehrinde en pahalı ve en ucuz şehirler: Türkiye'den de bir il var...
MEB'den son dakika yeni müfredat açıklaması