Nusra Cephesi: IŞİD sapkın bir örgüttür

Al Jazeera’ya konuşan Nusra Cephesi Sözcüsü Ebu Firas Suri, IŞİD ile inanç noktasında ayrı yerlerde durduklarını söyledi.

Nusra Cephesi: IŞİD sapkın bir örgüttür
Nusra Cephesi: IŞİD sapkın bir örgüttür
GİRİŞ 23.10.2014 16:56 GÜNCELLEME 23.10.2014 16:56
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Suri, 'Onlar için bizimle savaşmak Esed ile savaşmaktan önemli' dedi.

''IŞİD HARİCİ BİR İNANCA SAHİP''

Ebu Firas Suri Al Jazeera Türk’e konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Öncelikle şunu net olarak söylemeliyim ki IŞİD harici bir inanca sahip. Biz Ehli Sünnet itikadını benimsiyoruz. Yani ihtilafımız siyasi değil inanç noktasındadır. Hariciler, sadece arzularının peşinde koşarlar.

''BİZE GÖRE IŞİD SAPKINDIR''

Ne tarihte ne de bugün Ehli Sünnet inanca sahip birisinin ‘Harici’ düşünceye tabi kişi ve gruplarla ittifak edebilme şansı yoktur. Dünyevi gerekçelerle değil onlara itirazımız, inancımızın esaslarından kaynaklanıyor. Ve IŞİD’in yaptığı birçok eylemi benimsemiyoruz. IŞİD ile aynı kategoride değerlendirilmek hiç istemediğimiz bir şey. Bir çok Ehli Sünnet alimi ve El Kaide Emiri Eymen Zevahiri, IŞİD’in sapkın bir grup olduğunu net bir biçimde ilan ettiler.

''ONLARA GÖRE DİĞER GRUPLAR MÜRTED''

IŞİD’e göre Suriye halkı ve bizim de içerisinde bulunduğumuz tüm gruplar mürted (dinden çıkmış) olduğu için bizlerle savaşmak Esed’le savaşmaktan daha fazla önem  arz ediyor. Biz onlara göre ‘dinden döndüğümüz’ için öncelikli hedeflerinin bizler olduğunu söylüyorlar. Böyle bir düşünce ile kim, nasıl ittifak edebilir. 

''ONLAR SALDIRMADIKÇA BİZ SALDIRMAYACAĞIZ''

Ancak her şeye rağmen ABD ve işbirlikçileri onlara saldırdığı sürece ve onlar bize saldırmadıkça biz ilk saldıran olmayacağız. Batılı kâfirlere destek olmamak için bu yolu seçiyoruz. Nihai olarak ise döktükleri kandan dolayı tövbe ederler ve Şeriat hükümlerine göre yargılanmayı kabul ederlerse biz ancak bu şekilde onlarla birlikte hareket edebiliriz”

'SURİYE'Yİ YÖNETME HIRSIMIZ YOK'

Suri, Suriye’de Esed rejimine karşı hiçbir ayrım yapmadan tüm gruplarla işbirliği yaptıklarını belirterek, “Biz cihadın ilk gününden beri tüm gruplara el uzattık ve hiç bir ayrım yapmadan Esed’e karşı işbirliği içerisinde olduk. Suriye özgür olduğunda bu ülkeyi yönetme gibi bir hırsımız da yok” dedi.

TAMPON BÖLGEYE DESTEK

Suri Türkiye’nin talep ettiği güvenli bölge ve uçuşa yasak bölgeyle ilgili, “İlan edilecek alanda sivillerin emniyeti ve varil bombası başta olmak üzere rejimin katliamlarından korunulacak bir güvenli bölge fikrine karşı değiliz. Nusra Cephesi, şayet tampon bölge ilan edilirse oradaki mazlum Suriye halkının zarar görmemesi için ne gerekiyorsa yapacaktır” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AL JAZEERA
YORUMLAR 4
  • yavuz selim 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah seni korusun nusret cephesi!. nasıl ki nusret cephesi mücahidleri canlarıyla , mallarıyla ve kanlarıyla suriye halkını , terörist esed rejiminden , ışid ve pkk terör örgütlerinden koruduysa, ALLAH da nusret cephesini korusun ve muzaffer eylesin. amin.
    Cevapla
  • Skywolf 9 yıl önce Şikayet Et
    Nusrayı severim. Allah yardımcıları olsun.
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Hindistan'ın güvenliği, KRALİÇENİN çıkarı için Suudi Arabistan'ı kurup, tampon olarak aramıza koydular. 2 yıl İslam dini eğitimi verdikleri İngiliz casusu Hempher aracılığı Vehabilik'i hayata geçirdiler!. Bugün kukla Vehabi Suudi Arabistan'ın gerçek sahibi İngiltere'dir.Ortadoğu'daki birçok ülkeyle, KURUCU olduğu için TOP gibi oynayan İngilizler, ortak çalıştıkları Derin Amerika ve Mossad vasıtasıyla IŞİD'i kurmuştur. Tüm dünyaya Vehabilik adına gelen SELEFİLİĞİ "Sünni" diye tanıtarak müthiş bir ALGI OPERASYONU yaptılar. 11 Eylül öncesi tüm dünyada Şİİ TERÖRÜ adıyla algı operasyonu yapıyorlardı. Sonra Vehabilere EL KAİDE'yi kurdurup, Irak'a saldırmak için İKİZ KULELERE musallat ettiler. İsrail kasabı Netenyahu 11 Eylül'den sonra ABD'ye gelip tam 6 ay televizyonlardan inmedi. Vehabi EL KAİDE'nin "Sünni" olduğunu anlattı. Taa o günlerde SÜNNİ TERÖRÜ adı altında ALGI OPERASYONU için düğmeye bastılar. Bugün de IŞİD'le, "Sünni terörü" diyerek vehabileri kullanıyorlar. Bekir Hazar Alıntıdır !
    Cevapla
  • sedat özgen 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah sizleri korusun. El-Nusra en başından beri gerçek anlamda Allah için savaşmakta olanlardır, Rabbim onlara zalimler karşısında zaferler nasip etsin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi