Filistinliler ile İsrail polisi arasında çatışma

Kudüs'te Filistinliler ile İsrail polisi arasında çıkan çatışmalarda 10 Filistinlinin göz yaşartıcı gazdan etkilendiği bildirildi.

Filistinliler ile İsrail polisi arasında çatışma
Filistinliler ile İsrail polisi arasında çatışma
GİRİŞ 24.10.2014 09:43 GÜNCELLEME 24.10.2014 09:43

Çarşamba akşamı Kudüs'te tramvay durağında bekleyen yolculara aracıyla çarpan Filistinli Abdurrahman eş-Şeludi'nin İsrail polisi tarafından vurulduktan sonra tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmesi üzerine başlayan çatışmalar dün de devam etti.

AA muhabirinin görgü tanıklarından edindiği bilgiye göre, onlarca yüzü maskeli Filistinli genç, Doğu Kudüs'teki Selvan beldesine girmek isteyen İsrail polisine havai fişekler ve taşlarla karşı koymaya çalıştı. İsrail polisinin havai fişek ve taş atan gençlere göz yaşartıcı gazla karşılık vermesi sonucu 10 kişi gazdan etkilendi.

Görgü tanıkları, Doğu Kudüs'teki Şufat bölgesinde de Filistinliler ile İsrail polisi arasında çatışmaların yaşandığını aktardı.

Öte yandan, İsrail'in Kanal 2 televizyonu Kudüs'te yaşananları "Gerçek bir intifada" olarak niteledi. Televizyon, İsrail basınında analistlerin görüşlerine yer verildiğini ve analistlerin "Sivil intifada" olarak nitelendirdikleri olayların Doğu Kudüs'ten Batı Şeria'ya sıçrayabileceği uyarısında bulunduklarını aktardı.

Bu arada, çarşamba günü meydana gelen olay yerinde gösteri yapan ve yolu kapatmaya çalışan onlarca Yahudi yerleşimciden 12'sinin gözaltına alındığı bildirildi.

Kudüs'te önceki gün bir aracın tramvay durağına girmesi sonucu 2'si ağır 8 kişi yaralanmış, 3 aylık bir bebek ise ölmüştü. Aracıyla durakta bekleyenlere çarptıktan sonra kaçmaya çalışan Filistinli aracın sürücüsü Şeludi ise İsrail polisi tarafından vurulmuş, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü
Hizbullah'tan İsrail'e operasyon! Füzeler peş peşe fırlatıldı