İhvan, bombalı saldırı için komutanları suçladı

İhvan, Mısır'da askerlere düzenlenen bombalı saldırının sorumluluğunun darbeci komutanlarda olduğunu savundu.

İhvan, bombalı saldırı için komutanları suçladı
İhvan, bombalı saldırı için komutanları suçladı
GİRİŞ 26.10.2014 00:38 GÜNCELLEME 27.10.2014 09:14

İhvan'ın resmi internet sitesinde saldırıyla ilgili yayımlanan açıklamada, "İhvan olarak bu saldırıyı şiddetle kınıyor ve askerlerin öldürülmesinden darbenin komutanı ve onun üst rütbeli komutanlarının sorumlu olduğunu söylüyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Sina sakinlerinin Mısır'ın savunma hattı olduğu ve bölge halkının oradan tahliyesinin mümkün olmadığı vurgulanan mesajda, "Tarih boyunca ve her zaman olduğu gibi Sina'nın savunma hattında bulunan evlatlarının tehcir edilmesine karşıyız" denildi.

İhvan'ın siyasi kanadı Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) de saldırının sorumluluğunun "askeri darbenin mimarlarında" olduğuna dikkati çeken bir açıklama yayımladı.

Açıklamada, mevcut yönetimin sivilleri ve askerleri koruma noktasında başarızlık örneği sergilediği belirtildi.

Kuzey Sina'da dün iki güvenlik noktasına düzenlenen bombalı saldırıda 30 kişi hayatını kaybetmiş, 31 kişi yaralanmış, Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, terör sorununu kökünden çözmek için Gazze sınırında sıkı güvenlik önlemleri alınacağını açıklamıştı. Güvenlik önlemleri kapsamında, ikinci bir uyarıya kadar Refah Sınır Kapısı'nın kapatılması talimatı verilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt