Kuzey Irak'tan KYB'ye uyarı

IKBY Hükümeti Sözcüsü Sefin Dizayi, Suriye'nin kuzeyindeki kantonları tanıdıklarına yönelik iddiaları yalanladı, KYB'yi uyardı:

Kuzey Irak'tan KYB'ye uyarı
Kuzey Irak'tan KYB'ye uyarı
GİRİŞ 26.10.2014 18:41 GÜNCELLEME 26.10.2014 18:41

Dizayi, Peşmergenin Kobani'ye gönderilmesi, Suriyeli Kürt partilerinin anlaşması ve IKBY-Türkiye ilişkileriyle ilgili AA muhabirine değerlendirmede bulundu. 

Suriye'de geçen ocak ayında ilan edilen "Kobani, Afrin ve Cizire kantonlarını" resmi olarak kabul etmelerinin söz konusu olmadığını ifade eden Dizayi, konuyla ilgili IKBY parlamentosu tarafından yapılan açıklamaya bakmak gerektiğini söyledi.

Söz konusu açıklamada kantonların kabul edilmesinden bahsedilmediğini aktaran Dizayi, ifadenin, "Rojava Kürdistanı'ndaki halkın iradesine saygı duyulmalıdır. Kendilerini her şekilde yönetme hakları vardır" şeklinde olduğunu belirterek, "Burada kastedilen bugünkü durum da olabilir, gelecekteki statü de. Hükümet olarak Kürdistan parlamentosunun alacağı kararları şüphesiz önemsiyoruz. Fakat alınan kararda kantonların kabul edilmesinden söz edilmiyor. Sadece Rojava halkının iradesine saygı gösterilmesi isteniyor" değerlendirmesinde bulundu.

"IKBY parlamentosunun, başka bir ülkedeki durumla ilgili siyaset yapamayacağına" dikkati çeken Dizayi, "Çünkü orası Suriye sınırları içindedir ve bağımsız bir ülkenin topraklarıdır" dedi.

İsim vermeden PYD'yi uyaran Dizayi, Suriye'nin kuzeyinde siyasi bir tarafın, gelecekte tek başına alacağı kararların değerlendirmeye muhtaç olduğunu dile getirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kamuda yeni dönem! Erdoğan detayları paylaştı! Fahiş fiyat açıklaması: Çalışmalar başladı
Özgür Özel randevu talep etti mi? Erdoğan duyurdu! Dikkat çeken açıklama: Teklif ederiz...