Kuzey Irak'tan Türkiye'ye sıcak mesajlar

IKBY Hükümeti Sözcüsü Sefin Dizayi, Peşmergenin Kobani'ye geçişine Türkiye'nin izin verdiğini hatırlattı, Ankara'ya sıcak mesajlar verdi:

Kuzey Irak'tan Türkiye'ye sıcak mesajlar
Kuzey Irak'tan Türkiye'ye sıcak mesajlar
GİRİŞ 26.10.2014 18:46 GÜNCELLEME 26.10.2014 18:46
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

IKBY Hükümeti Sözcüsü Sefin Dizayi, Peşmergenin Kobani'ye geçişine ilişkin ise "Suriye'deki Kürt halkının katliamlar ve felaketlerle karşı karşıya kaldığı bir süreçte, Kobani'de olmak ulusal bir görevdir. Siviller katliamla yüz yüze ise buna müdahale etmek gerekiyor. Bu noktada sınırlar aşılır. Kürdistan bölgesi, Irak'ın bir parçasıdır. Ancak atılan bu adımların arkasında uluslararası bir ittifak söz konusu. Türkiye, Peşmergenin topraklarından geçişine izin veriyor. ABD bunu destekliyor" şeklinde konuştu. 

"Peşmerge güçlerinin daha ziyade Rojava'da savaşanlara destek amacıyla gittiğini" ifade eden Dizayi, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gelecekte savaş meydanındaki durum nasıl değişir ve neyi gerektirir, görüp ona göre değerlendirmek lazım. Peşmergeler, gidip durumu yerinde gördükten sonra mesele daha iyi anlaşılır. İlk birliklerin Kobani'ye varmasının ardından Sayın Mesut Barzani ve Peşmerge Bakanlığı yeni güçlerin gönderilip gönderilmeyeceğine karar verir. Diğer yandan yardımların Kobani'ye ne şekilde ve ne zaman yapılacağı da tamamen onların bilgisi ve yetkisi dahilindedir. Koalisyon güçlerinin savaşçılara yaptığı yardım da şüphesiz ki çok önemlidir."

Türkiye IKBY ilişkileri hangi aşamada?

Türkiye ile IKBY ilişkilerine de değinen Dizayi, "Kürdistan hükümeti olarak Türkiye ile ilişkilerimizi olağan görüyoruz. Ekonomik, sosyal, siyasi ve güvenlik açısından Türkiye'yi çok önemli bir komşu olarak değerlendiriyoruz. İlişkilerimiz de normal seyrinde devam ediyor. İlerletmeye ve güçlendirmeye devam edeceğiz" görüşünü dile getirdi. 

Dizayi, Türkiye ile askeri noktada da uyum içinde çalıştıklarını anlatarak, şunları söyledi:

"Türkiye, Peşmergenin kendi topraklarından geçişine izin verdi. Bu, kendi başına büyük bir kazanım ve atılmış önemli bir adımdır. Ancak Peşmergeye izin verdi. Bu, hem siyasi hem de manevi açıdan büyük bir kazanımdır."

IKBY Hükümeti Sözcüsü Sefin Dizayi, Ankara ile dostluk ve sağlam temeller üzerine kurulan güçlü ilişkilerinin olduğunu sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • salih abi 9 yıl önce Şikayet Et
    KÜRTLER bizim kardesimiz tarih boyu ayni kültürü paylasiyoruz,bunu cekemeyen emperyalistler AB;ABD ve SIYONISTLER bizi birbirimize düsman etmenin cabasi icindedirler,isimiz gercekten cok zor,biz ALLAHIN yardimiyla bunun üstesinden gelebilecek maddi ve manevi güce sahibiz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak